Regimul Băsescu vrea să își schimbe fața

| 08 noi, 2014

Încă de la confiscarea conducerii PNL de către Klaus Iohannis, românii au putut constata o asemănare dintre mesajele emise de liderul liberal și Traian Băsescu. Ori de căte ori șeful statului îl ataca pe Victor Ponta, edilul de la Sibiu ieșea din silenzio stampa și amplifica mesajul emis de liderul de la Cotroceni.

În ciuda evidențelor care sugerau existența unei colaborări dintre Traian Băsescu și Klaus Iohannis, fapt confirmat și de imaginile difuzate de presă privind vizita privată a liberalului la reședința prezidențială de la Vila Lac III, candidatul ACL a respins existența oricărei înțelegeri. Cu toate acestea, după primul tur de scrutin au ieșit la suprafață înțelegerile dintre liderii dreptei. La câteva zile de la anunțarea rezultatelor oficiale ale rezultatului votului din 2 noiembrie, unul câte unul, contracandidații dreptei au ieșit pe rând să își anunțe sprijinul pentru Klaus Iohannis. Ba mai mult, în încercarea de a le aduce aminte maghiarilor despre înțelegerea semnată cu celelalte partide membre ale PPE de sprijinire a candidaturii sale, Klaus Iohannis a recunoscut public pactul semnat inclusiv cu Traian Băsescu.  „Nicio recomandare, este o înţelegere fermă, scrisă, între partidele membre în PPE. Include pe toţi membrii PPE, deci nu este o chestiune opţională. Este o obligaţie asumată în cadrul PPE”, a declarat, marți, Klaus Iohannis.

Prin sprijinul primit din partea Monicăi Macovei și al Elenei Udrea, prin intermediul oastei de strânsură din PMP, Klaus Iohannis confirmă înțelegerea pe care o are cu actualul șef al statului. În ciuda tuturor dezminţirilor dinainte de primul tur de scrutin, candidatul ACL se dovedește a fi alesul lui Traian Băsescu. Astfel, prin sprijinul tutuor formațiunilor din opoziție, Klaus Iohannis își oficializează înainte de turul al doilea angajamentul de a fi continuatorul regimului Băsescu.

Cu toate că sondajele de opinie îl dau deja câștigător al confruntării electorale din 16 noiembrie pe actualul premier, admițând prin absurd că românii îl vor vota pe Klus Iohannis și acesta va fi ales președinte al României, edilul Sibiului și-a anunțat deja intențiile de a fi un demn continuator al viziunii politice a actualui șef al statului. Odată instalat la Cotroceni, neamțul, cu ajutorul oamenilor lui Traian Băsescu, va încerca să schimbe majoritatea parlamentară pentru a numi un nou guvern, în ciuda legitimității dobândite de actualul cabinet prin intermediul votului din toamna anului 2012. Astfel, Klaus Iohannis va crea o stare de instabilitate politică pentru a-și mări influența pe scena politică, demonstrându-i astfel lui Traian Băsescu că îi este un demn urmaș.

Pe lângă preluarea comportamentului politic al lui Traian Băsescu, Klaus Iohannis va promova pe mai departe viziunea socio-economică a actualului șef al statului ce presupune adoptarea unor măsuri de austeritate. Deși acum neagă că ar adopta măsuri de sacrificiu, într-un interviu din 2010, Klaus Iohannis saluta la acea vreme politicile adoptate de cabinetul Boc și chiar sugera măsuri suplimentare. Așa cum a negat înțelegerea cu Traian Băsescu și oamenii săi, Iohannis declară acum că respinge ideea introducerii măsurilor de austeritate, care să includă reducerea salariilor, a pensiilor și introducerea unor noi taxe și impozite. Însă, putem avea încredere în afirmațiile candidatului ACL din moment ce a dovedit de atâtea ori că declarațiile sale sunt inconsecvente?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 noi, 2014
miha
INFORMATII
DACA AI RABDARE SI UN CALCULATOR CONECTAT LA INTERNET LA CARE SA LUCREZI 3 ORE PE ZI POTI CASTIGA BANI USOR CEL PUTIN 300 DE DOLARI LUNAR.OFERTA ESTE SERIOASA,VALABILA PENTRU TOATE LOCALITATILE TARII.NU ESTE NICI MLM SI NICI JOC PIRAMIDAL.PENTRU MAI MULTE DETALII TRIMITE”INFO”LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ