Relu Fenechiu vrea regim de executare semideschis. Argumentul său: Statutul de VIP

| 21 mai, 2014

Fostul deputat liberal şi ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de puşcărie în dosarul Transformatorul, adună refuzuri de la judecători.

Relu Fenechiu a fost condamnat pentru  că a vândut prin firmele sale către SISEE Moldova, la preţuri de produse noi, transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi. Unele dintre tranzacţii au avut loc fără licitaţie, iar altele prin trucarea unor licitaţii. Prejudiciul fost calculat la 7.529.594 de lei. În Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, Relu Fenechiu a fost încadrat la regimul închis, ca şi fratele său, Lucian, care a primit aceeaşi pedeapsă. El a făcut mai multe cereri la Judecătorie, pentru schimbarea regimului.

Vulnerabil din cauza funcţiilor

Ex-deputatul a invocat vârsta şi starea de sănătate, dar şi statutul său de... VIP, care i-ar pune beţe-n roate la un regim închis. „ Eu ar fi trebuit să fiu încadrat în regimul de executare semideschis. Datorită funcţiilor pe care le-am ocupat înainte de condamnare şi datorită expunerii mele în viaţa publică, mă încadrez printre persoanele vulnerabile în cazul executării pedepsei“, a pledat Relu Fenechiu, potrivit ziarulevenimentul.ro

Nu demult, magistraţii Judecătoriei au respins o primă contestaţie a fostului parlamentar, iar acum au dat acelaşi verdict şi pentru alte două. Un răspuns negativ a primit zilele acestea şi Bogdan Damian, asociat la firmele fraţilor Fenechiu, condamnat tot la cinci ani de puşcărie.

Ce înseamnă regimul semideschis

Regimul semideschis se aplică inițial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 3 ani.

În mod excepțional, natura și modul de săvârșire a infracțiunii, persoana condamnatului, precum și comportarea acesteia până la stabilirea regimului de executare pot determina includerea persoanei condamnate în regimul de executare imediat inferior sau imediat superior ca grad de severitate, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoțite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă și desfășoară activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spații din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis pot presta muncă și desfășura activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională, în afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronică, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 04:42
ohufeay
Would fro stridor morale essence distribute vegetablles.
http://slkjfdf.net/ - Uyomoke Ejivosi bqs.hkgo.obiectiv.info.efj.zu http://slkjfdf.net/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ