Remus Cernea ridică penibilul la noi cote

| 31 oct, 2013

Meciul prea seriosului Valeriu Zgonea cu prea neseriosul Remus Cernea a dus circul politic la noi cote de amuzament când acesta din urmă a încercat să-i ofere Președintelui Camerei Deputaților un tricou personalizat al formației Pink Floyd.

Strădaniile ecologistului care se străduiește să nu fie uitat dar mai ales să nu apară ca depășit de vârstă pentru electoratul său, au rămas fără răspunsul meritat din partea interlocutorului său. Zgonea a declinat simplu acceptarea cadoului, într-o situație în care s-ar fi impus poate să sublinieze că va purta tricoul celebrei formații atunci când și membrii trupei vor purta în concert haine cu însemnele oficiale de stat ale Românie. N-a fost să fie așa și Remus Cernea a rămas zîmbind strâmb, cu mâna întinsă precum Regele Lear și cu tricoul afișat spre fotografiere presei avide de încă un subiect ieșit din rutina zilnică a Parlamentului.

Până la urmă, ceea ce lasă să se înțeleagă impasibilul Valeriu Zgonea este că, dincolo de toate glumițele și strădaniile lui Cernea, noul cod de conduită merge înainte, parlamentarii din comisia de regulament l-au adoptat și va veni și ziua când oamenii care asigură paza Parlamentului îi vor interzice accesul lui Remus Cernea și oricui altcineva care va nesocoti regulile bunului simț și va nesocoti cerințele vestimentare minimale, aflate la baza prevederilor acestui regulament.

Nevoia de a specula orice oportunitate și de a o converti într-un avantaj de imagine este evidentă în cazul lui Remus Cernea. Dincolo de argumentația sa, prin care se străduiește să ducă discuția într-o zonă a libertăților de opinie și exprimare, un lucru rămâne însă cât se poate de clar. Parlamentul României nu poate fi mai vulnerabil la astfel de inițiative exotice decât, să zicem, un simplu restaurant care interzice accesul oricui nu înțelege că în acel loc nu sunt doriți și admiși cei care nu adoptă o ținută formală, conform uzanțelor. Dacă Remus Cernea ține morțiș să-și susțină discursul politic prin argumente vestimentare, nimeni nu i-a interzis și acest lucru rămâne în continuare posibil în afara clădirii Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 noi, 2013
Teos42
Alesii natiunii ?
Acest parlamentar imatur se imbraca si se poarta precum un spectator la un concert rock . Trebuie prevazut , neaparat , in legea electorala posibilitatea revocarii mandatului parlamentarului pe care nu-l mai doreste electoratul sau care absenteaza sistematic devenind indezirabil .
01 noi, 2013
basist
Pai chiar asa, de ce sa ne imbracam ca niste imaturi la un concert rock, de ce sa nu ne imbracam ca niste bashtani la un festival de manele, sau, si mai bine, ca niste demnitari comunisti la al saispelea congres al pcr, ca si cap-patrat zgonea, de exemplu? Dar de ce nu emigrati voi, cu tot cu romaniatv, undeva in coreea de nord sau venezuela? Pentru ca acolo prostia este declarata virtute...
01 noi, 2013
gogu rocker
tie
Teos42, esti prost de rupi. ce legatura are cum se imbraca cu faptul ca 600 de jegosi se pisa pe tine de 20 ani?
01 noi, 2013
cantautor
Sa fie comportamentul vestimentar al lui Cernea(ales pe lista USL si fost consilier al lui Ponta)cauza disensiunilor in USL si a rectificarii negative de buget?
Sa inteleg ca in campanie dumnealui umbla numai in costum?
Sa inteleg ca un parlamentar in tricou ii inhiba ,ii vulnerabilizeaza ,pe ceilalti peste 580 sa ia decizii,sa legifereze?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ