Remus Pricopie: Salariile profesorilor, MAJORATE în 2015 în două tranşe

| 24 noi, 2014

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat luni că bugetul pe 2015 al ministerului pe care îl conduce este în discuţie, dar sunt făcute eforturi pentru a creşte această sumă, gradual.

'Bugetul pe 2015 este conturat în linii mari. Prefigurăm o creştere a sa. (...) Creştem salariile profesorilor în două tranşe, cu 5% de la 1 martie şi cu 5% de la începerea anului şcolar. Eu sper ca anul viitor să avem o sumă de 200 de milioane pentru toate evaluările. Pentru asta probabil vom avea nevoie şi de o completare legislativă, pentru că aceste evaluări, astăzi, fac parte din obligaţiile cadrelor didactice', a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, solicitarea pentru bugetul Educaţiei vizează o cifră mai mare decât cea de anul trecut, aproximativ 3,4% din PIB. Totuşi, 'nu este realist ca în 2015 să avem 6% din PIB', a adăugat demnitarul.

Remus Pricopie a amintit că suma totală a fondurilor dedicate Educaţiei nu este reprezentată doar de fondurile de la buget, ci acestora li se adaugă sume din fonduri structurale şi împrumuturi.

'Bugetul Educaţiei nu înseamnă doar banii care ajung în conturile Ministerului Educaţiei', a precizat ministrul.

Pricopie a fost prezent luni la sediul UNICEF, la lansarea studiului 'Costul investiţiei insuficiente în educaţie'. El a spus că MEN intenţionează creşterea salariilor profesorilor, în două tranşe, anul viitor.

Studiul 'Costul investiţiei insuficiente în educaţie' prezentat de UNICEF prezintă, printre altele, pierderile economice pe care le înregistrează bugetul unei ţări din cauza investiţiilor slabe în educaţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
anonim
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ