Victor Ponta a făcut bilanţul guvernării: Care a fost cea mai mare EROARE

| 12 noi, 2014

Victor Ponta a declarat într-un interviu pentru ziarul Ring că unul din eşecurile Guvernării Ponta a fost că nu a reuşit demiterea lui Traian Băsescu. La capitolul realizări, Ponta s-a lăudat că a reîntregit pensiile şi salariile.

Le-am făcut oamenilor dreptate după cumpliţii ani 2010 şi 2011. Nu doar că am dat înapoi pensiile şi salariile, dar am şi reuşit să menţinem acest ritm. De când sunt prim-ministru nu li s-a tăiat niciun leu oamenilor care au muncit o viaţă (pensionarii), nici celor care încă muncesc, fie că e vorba de salariaţi la stat sau din domeniul privat (scăderea CAS-ului a ţintit, în mod special, domeniul privat). Aşadar, mă pot mândri că am fost aproape de oameni şi am încercat să fiu aproape de ei, a punctat premierul Victor Ponta.

Principalul eşec

Politic vorbind, un eşec a fost că nu am putut să-l demitem pe Traian Băsescu după ce 7,4 milioane de români au votat pentru asta. Din punct de vedere economic, regret că nu am putut să creăm mai multe locuri de muncă. Între 2010 şi 2011 s-au pierdut 700.000 de locuri de muncă. Noi am reuşit să creăm doar aproximativ 200.000. Mai avem mult de recuperat.

De ce nu l-a demis pe ministrul educaţiei, Remus Pricopie?

Pentru că nu era corect s-o fac. Chiar dacă a greşit din punctul de vedere al comunicării publice, iniţiativa ca elevii să aibă manuale digitale în condiţiile în care noi trăim într-o eră digitală şi nu avem nevoie să tăiem păduri întregi pentru a face totul pe hârtie, a fost o idee foarte bună şi corectă a lui Remus Pricopie. Dacă sesizam că a greşit cu intenţie, l-aş fi schimbat imediat. Mai mult decât toate astea, eu ţin foarte mult la ideea de echipă. Şi nu sacrific echipa doar pentru o eroare minoră. Şi eu greşesc uneori, dar echipa mă susţine. Dacă tragi la poartă şi ratezi, nu înseamnă că, imediat, trebuie să fii scos de pe teren.

Citeşte mai mult aici.

DEZVĂLUIRI! SCANDAL în ACL pentru ca Iohannis să se confrunte cu Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ