Cum ajută Guvernul studenții să fie în număr cât mai mare la vot

| 12 noi, 2014

Victor Ponta a declarat ferm că aparatul guvernamental va face orice este necesar și util pentru a organiza alegerile prezidențiale cât mai bine, astfel încât cetățenii să nu se mai confrunte cu vreun fel de coadă sau aglomerație. Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului de vot pentru studenții și personalul din universități, astfel încât aceștia să poată  să-și exercite dreptul de vot.

Guvernul condus de către Victor Ponta a întreprins toate măsurile necesare pentru a da posibilitatea tuturor românilor atât din țară, cât și din străinătate pentru a-și exercita dreptul la vot. Pentru a crește prezența la vot și pentru a fluidiza procesul de votare, Executivul a demarat o acțiune de susținere a studenților și a personalului din universități care vor să voteze în localitatea de domiciliu.

În baza unei hotărâri de Guvern, studenții vor avea zi liberă vineri, 14 noiembrie, și luni, 17 noiembrie, astfel încât cei care doresc să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidențiale în localitatea de domiciliu să nu fie opriți de cursurile universitare. Suspendarea cursurilor din universități se mai practica și în trecut cam la toate alegerile, fie generale, fie locale.

Citeşte şi: De ce numărul de secții din străinătate este o temă falsă?

Victor Ponta a declarat ferm că aparatul guvernamental va face orice este necesar și util pentru a organiza alegerile prezidențiale cât mai bine, astfel încât cetățenii să nu se mai confrunte cu vreun fel de coadă sau aglomerație. Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului de vot pentru studenții și personalul din universități, astfel încât aceștia să poată  să-și exercite dreptul de vot în alt loc decât acela unde își desfășoara activitatea academică.

Desigur, la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie, votul în țară s-a desfășurat ireprosabil, fără niciun fel de probleme în secțiile de votare. 9,5 milioane de români și-au exercitat dreptul la vot în țară și l-au ales ca drept câștigător în prima etapă pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

Citeşte şi: Guvernul a dat liber studenţilor vineri şi luni.


După centralizarea datelor, rezultatul final al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie este în felul următor: Victor Ponta – 40,44%, Klaus Iohannis – 30,37%, Călin Popescu Tăriceanu – 5,36%, Elena Udrea – 5,20% și Monica Macovei – 4,44%. Iar între primii doi clasați, Ponta și Iohannis, sondajele recente pentru cel de-al doilea tur îi dau câștigător pe Victor Ponta.

Potrivit celui mai recent sondaj privind turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Sociopol, 55% dintre români vor vota cu Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis va pierde cu un scor de 45%. Aceleași date în care Victor Ponta câștigă președinția țării în fața lui Klaus Iohannis sunt date și de către sondajul realizat de CSCI.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. 800.000 de buletine de vot sunt pregătite pentru secţiile de votare din diaspora

De altfel, Guvernul condus de către Victor Ponta a fost de bună credință și a făcut ce era nevoie pentru a rezolva problema votului din Diaspora. Chiar dacă Titus Corlățean și-a dat demisia  în semn de protest față de presiunea pusă în mod direct de către Traian Băsescu și ACL pe instituții în legătură cu subiectul votului din străinătate, Victor Ponta l-a propus pe Teodor Meleșcanu la MAE, ce este un profesionist în domeniul diplomației.

Prin urmare, aparatul guvernamental a efectuat tot ce era necesar pentru ca, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, din 16 noiembrie, toți cetățenii din țară, dar și din străinătate să poată să voteze. Acțiunile demarate de către minstrul Afacerilor Externe cu BEC pentru a găsi soluții pentru situația din străinătate, respectiv suspendarea cursurilor din instituțiile de învățământ superior pentru două zile sunt dovezi foarte clare ale interesului prim-ministrului Victor Ponta pentru ca România să fie țară cu o democrație puternică și solidă.
Simona Bran

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2014
eugen
Plictisit in timpul liber? Scarbit de politica? Vrei sa castigi bani cinstit? Iti place sa lucrezi pe computer?Te invitam sa lucrezi ca operator online, nu este nici un joc piramidal, nu este MLM, putem pune la dispozitie si dovada platii,pierde-ti timpul liber cu folos!
Pentru detalii, trimiteti textul ”INFO” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ