Vlad Petreanu: Iohannis şi-a ratat şansa în 90 de minute de chin televizat

| 12 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Jurnalistul Vlad Petreanu analizează pe blogul personal cea mai aşteptată emisiune şi probabil singura confruntare dintre cei doi contracandidaţi la alegerile prezidenţiale, Iohannis şi Ponta. Concluzia este necruţătoare pentru candidatul dreptei: Iohannis va rămâne, totuşi în istorie – în istoria ceva mai mică a dezbaterilor finale, unde va fi dat exemplu despre cum poţi să-ţi ratezi şansa în 90 de min.

"Problema dlui Iohannis în dezbaterea de aseară a fost că s-a dus complet nepregătit la dezbatere, iar acesta este un comportament foarte prost pentru cineva care vrea să fie preşedintele republicii şi de la care oamenii se aşteaptă să-şi dea şi viaţa în apărarea lor. Pentru Iohannis era un moment crucial, la care a mers fără o strategie, fără documentare, fără să înţeleagă, măcar, terenul pe care joacă. La 10 minute de la începerea confruntării, în prima sa intervenţie, Iohannis încă mai voia să discute chestiuni de procedură, minutaje şi teme. La final, când moderatorul, el însuşi exasperat de inadecvarea lui Iohannis, i-a reamintit că are timp de emisie doar pentru el, ca să-şi transmită mesajul, candidatul ACL a spus doar două cuvinte şi s-a oprit", scrie Vlad Petreanu.

Citeşte şi: Bogdan Naumovici, despre confruntarea Ponta-Iohannis: Dacă Iohannis nu se prezenta, pierdea doar cu 3-0

Dacă vrei să fii preşedintele României, demonstrează că ai muncit şi munceşti pentru asta. Cum ne vei reprezenta într-o dispută cu un alt preşedinte, pe probleme care schimbă destinul ţării, dacă nu reuşeşti să domini un contracandidat într-un studio de televiziune?

Citeşte şi: Moderatorul dezbaterii: Am ridicat de trei ori mingea la fileu. Iohannis se uita la ceas, fir-ar al dracului


De la Kennedy-Nixon încoace, dezbaterile finale vizează în primul rând nehotărâţii, nu fanii. Fanii înţeleg şi iartă, dar votul popular se câştigă prin urnirea nehotărâţilor la vot. Din acest punct de vedere, dl. Iohannis a ratat. Poate că o fi el bine pregătit, în sinea lui, dar pentru cei care nu-l cunosc – şi pentru ei era, de fapt, încleştarea – Iohannis a rămas în cel mai bun caz acelaşi mister (şi sunt chiar indulgent când spun asta).

Puterea se câştigă, nu se primeşte.

Una peste alta, dl. Iohannis va rămâne, totuşi în istorie – în istoria ceva mai mică a dezbaterilor finale, unde va fi dat exemplu despre cum poţi să-ţi ratezi şansa în 90 de minute de chin televizat.  În istoria mare va intra Victor Ponta. Vom vedea ce va face din ea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ