Iohannis – şansa regimului Băsescu de a nu se face dreptate până la capăt

| 12 noi, 2014

Ocuparea fotoliului prezidenţial de către candidatul ACL echivalează cu salvarea de la închisoare a unor personaje de tristă amintire, precum Sorin Blejnar, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Ioan Oltean, Elena Udrea iar lista rămâne deschisă.

Disperare mare în tabăra ACL. Cu mai puţin de o săptămâna înainte de cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta îşi menţine avansul considerabil de 10 procente în faţa lui Klaus Iohannis. Punându-şi ultimele speranţe în neamţul de la Sibiu, Băsescu şi ai lui privesc acum cu groază la data de 16 noiembrie, în condiţiile în care şansa lor de a scăpa de braţul lung al legii scade pe zi ce trece. Şi asta pentru că odată cu victoria lui Victor Ponta, se va face, în sfârşit, dreptate până la capăt.

În ultimii zece ani, Băsescu nu a făcut decât să fugă de justiţie, punându-se la adăpostul imunităţii prezidenţiale. Mai mult, acesta a păstorit un întreg sistem mafiot, pe care l-a protejat cu orice cost. Clădit cu multă migală, regimul Băsescu a atins apogeul în anii 2010-2011, pentu ca mai apoi, încet-încet, să înceapă să se destrame, bucată cu bucată. Plecarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte reprezintă şansa ca regimul său să fie înlăturat pentru totdeauna. Totodată, simpla debarcare din funcţie a lui Băsescu nu este şi o garanţie că acest lucru se va întâmpla.

Manevrat de la Cotroceni dar şi de cei din Partidul Democrat Liberal, Iohannis are misiunea de a încerca să câştige duminică alegerile pentru preşedinţia României. Ocuparea fotoliului prezidenţial de către candidatul ACL echivalează cu salvarea de la închisoare a unor personaje de tristă amintire precum Sorin Blejnar, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Ioan Oltean, Elena Udrea iar lista rămâne deschisă. Listă la care nu trebuie să uităm să-l adăugăm bineînţeles şi pe Traian Băsescu. În acest caz, milioanele de euro deturnate de Videanu, evaziunea fiscală realizată de Blejnar, şpaga primită de Blaga în dosarul EADS, traficul de influenţă făcut de Gheorghe Ştefan vor fi şterse nemţeşte cu buretele în cazul în care Iohannis va reuşi să ajungă la Cotroceni.

Dar poate la fel de grav este că, odată ajuns Iohannis preşedinte, mulţi dintre cei enumeraţi mai sus vor fi repuşi pe funcţii, aceleaşi funcţii care le-au permis să prăduiască şi în acelaşi timp să îngenuncheze România. Aceleaşi funcţii care le-au permis în 2010 să taie salariile şi pensiile. Odată cu victoria lui Iohannis, nu doar că nu vor mai trebui să dea socoteală pentru jaful pe care l-au produs, dimpotrivă, vor putea impune din nou austeritatea în România, aşa cum au mai făcut-o. Şi atunci, se vor repezi să taie iar salarii şi pensii, să închidă spitale, să mărească TVA-ul sau să taie alocaţiile, totul cu scopul de a-şi putea hrăni din nou clientela politică.

Un scenariu sumbru, dar din fericire foarte puţin probabil, dacă votul de duminică va fi similar cu cel din primul tur.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ