Revizuirea Constituţiei a generat polemici în interiorul USL

| 06 iun, 2013

Unele teme de revizuire a Legii fundamentale, precum votul dat deja asupra definirii căsătoriei ca relaţie între un bărbat şi o femeie şi regimul interceptărilor, precum şi alte subiecte amânate la vot în Comisia de revizuire au generat disensiuni între liderii USL, susţin surse din Uniune.

Sursele citate au precizat, joi, pentru Mediafax, că aceste teme urmează să fie discutate între liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu în cursul zilei de joi, în pauza şedinţei Comisiei de revizuire.

Astfel, Victor Ponta ar urma să ajungă, potrivit surselor citate, la Parlament, la biroul preşedintelui Senatului Crin Antonescu.

La ora transmisterii acestei ştiri, Crin Antonescu se află la biroul său de la Senat, împreună cu mai mulţi liberali membri ai Comisiei de revizuire, printre care Tudor Chiuariu, George Scutaru, Dan Motreanu şi Alina Gorghiu.

Social-democraţii din Comisia de revizuire s-au reunit, în acelaşi timp, la Camera Deputaţilor.

Sursele citate au precizat că social-democraţii ar dori reluarea votului asupra amendamentului votat deja prin care căsătoria e definită ca relaţie între un bărbat şi o femeie şi menţinerea articolului din Constituţia actuală, care defineşte căsătoria ca relaţie dintre "soţi".

Amendamentul respectiv a fost votat cu largă majoritate în Comisie, atât de social-democraţi, cât şi de liberali.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între "un bărbat şi o femeie", sintagmă care înlocuieşte cuvântul "soţi", prezent în textul actual al Legii fundamentale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ