În noua Constituţie va fi interzisă profanarea drapelului naţional

| 05 iun, 2013

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat miercuri, la capitolul 30 privind libertatea de exprimare, mai multe amendamente printre care interzicerea prin lege a profanării drapelului naţional, interzicea suspendării sau suprimării tuturor mijloacelor de comunicare în masă şi scoaterea patronilor de presă de sub răspundere civilă pentru informaţia sau creaţia aduse la cunoştinţă publicului.

"Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, profanarea drapelului naţional, îndemnul la război, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri", spune amendamentul adoptat.

Potrivit unui alt amendament adoptat de comisie, proprietarii posturilor de radio sau televiziune nu răspund civil pentru informaţia sau pentru creaţia aduse la cunoştinţă publicului, răspunderea civilă revenind doar editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, în condiţiile legii, iar delictele de presă se stabilesc prin lege.

Comisia a mai adoptat, de asemenea, înlocuirea sintagmei "publicaţie" din acest capitol cu cea de "mijloace de comunicare în masă".

Comisia a mai adoptat un amendament care prevede că "mijloacele de comunicare în masă au obligaţia de a declara public sursele finanţării şi structura acţionariatului. Procedura declarării se stabileşte prin lege".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ