Noua Constituţie: Serviciile publice de radio şi agenţiile de presă, autonome

| 05 iun, 2013

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat miercuri un amendament propus de grupurile parlamentare ale PSD şi de Forumul Constituţional prin care serviciile publice de radio, de televiziune şi agenţiile de presă sunt autonome.

În actuala Lege fundamentală se prevede că doar serviciile publice de radio şi televiziune sunt autonome, prin amendamentul parlamentarilor PSD fiind incluse şi agenţiile de presă De asemenea, amendamentul unanim acceptat prevede că aceste servicii publice trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi agenţii de presă, precum şi controlul parlamentar asupra activităţii lor, se reglementează prin lege organică, potrivi Agerpres.

Articolul care stipula dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit a rămas neschimbat. Varianta propusă de Forumul Constituţional ca accesul persoanelor la informaţii de interes public să fie garantat a fost respins, liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, subliniind că garantarea presupune obligaţii suplimentare din partea statului pe care nu are posibilitatea să le asigure.

Totodată, au fost păstrate în Constituţie, în aceeaşi formă, articolele care prevăd că dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională şi că mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ