Revizuirea Constituţiei: Nu se pot constitui grupuri parlamentare noi pe parcursul legislaturii

| 06 iun, 2013

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, astăzi, un amendament potrivit căruia pe parcursul legislaturii nu se pot constitui grupuri parlamentare noi.

"Deputaţii şi senatorii se pot organiza în grupuri parlamentare, potrivit Regulamentului fiecărei Camere. La începutul legislaturii se constituie grupurile parlamentare ale partidelor politice sau formaţiunilor politice care au participat la alegeri. Pe parcursul legislaturii nu se pot constitui grupuri parlamentare noi", se arată în amendamentul PNL.

Tot astăzi, Comisia de revizuire a Constituţiei a mai adoptat un amendament în care se precizează că: "Orice persoană de drept public, orice persoană juridică privată şi orice persoană fizică are obligaţia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, după caz, în faţa unei comisii parlamentare, în urma invitaţiei scrise primite din partea acesteia". 

Totodată, parlamentarii au respins un amendament al liberalilor care prevedea că în ceea ce priveşte calitatea de deputat sau de senator aceasta încetează 'la data demisiei din partidul politic sau formaţiunea politică din partea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ