REVOLUŢIONAR. A fost inventat un nou tip de volan, care scade consumul de combustibil

| 31 mai, 2014

Firma Ford foloseste deja un tip de volan care beneficiaza de suportul unui sistem electronic special, care diminueaza consumul de combustibil. O noua inventie a companiei din SUA promite clientilor noi performante pentru masinile proprii, scrie Fox News.

Aceasta inventie se numeste Adaptive Steering. Ea va fi disponibila pe anumite masini Ford pentru circa un an de zile, scrie Manager.ro.

Potrivit datelor publicate de Fox News, noul tip de volan are la baza tehnologia disponibila acum, insa imbunatateste unele aspecte ale acesteia.

Conform expertilor, efortul pe care il va depune soferul in momentul in care efectueaza un viraj cu masina va fi ceva mai mic. In plus, consumul de carburant se va diminua si mai mult.

Fox News mai anunta ca nu numai cei de la Ford utilizeaza un asemenea tip de tehnologie, ci aceasta exista si pe anumite modele ale unor producatori, precum Audi - cu tehnologia Dynamic Steering si BMW - cu sistemul Servotronic.

Reprezentantii companiei auto Ford au anuntat ca si-au propus sa raspandeasca cat se poate de mult aceasta tehnologie in randul soferilor din toata lumea.

Expertii sustin ca noua tehnologie utilizeaza un anumit tip de motor denumit actuator. Acesta se afla asezat chiar in interiorul volanului si nu necesita efectuarea unor modificari la controlul directiei.

Prin intermediul acestui nou tip de volan, autovehiculul este mai lejer de controlat la viteze mici si in locuri inguste.

Tag-uri: combustibil, ford, volan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ