Noi probleme pentru uzina Ford din România? Vânzările modelului B-Max, în scădere în Europa

| 16 apr, 2014

Ford intampina probleme pe piata europeana, avand in vedere ca modelul B-Max, produs la Craiova, se vinde din ce in ce mai prost. Compania a reusit sa comercializeze doar 16.800 de unitati pe batranul continent, in primul trimestru din 2014, ceea ce reprezinta un recul de 11,5%, informeaza Digi 24.

Desi piata europeana da semne de revenire, B-Max inca se lupta cu cererea scazuta, iar uzina de la Craiova este singura care il produce.

Insa aceasta functioneaza la doar o treime din capacitatea totala, iar angajatii sai au fost trimisi in somaj tehnic in mai multe randuri, incepand din septembrie 2013.

Mai mult, Ford a prezentat deja calendarul ce arata cand va fi sistata productia in luna iunie.

In total, se va ajunge la un numar total de 74 de zile de pauza in care s-ar fi asamblat peste 27.000 de autoturisme B-Max, cu o valoare de piata cumulata de circa 400 de milioane de euro, conform sursei citate.

Tag-uri: B-MAx, craiova, ford
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ