Richard Clayderman va susţine, în această seară, un concert în Piaţa Sfatului din Braşov

| 13 iul, 2013

Richard Clayderman susţine sâmbătă, începând cu ora 20,00, un concert în Piaţa Sfatului din Braşov. Artistul francez se află pentru prima dată la Braşov. În deschiderea concertului, care va dura două ore, va cânta Alexandra Fits alături de Guido van de Meent.

Richard Clayderman s-a declarat onorat să cânte pentru publicul din Braşov. 

'Sunt foarte fericit că mă aflu aici şi totodată este o onoare să cânt pentru publicul din oraşul dumneavoastră. Sper să fie un concert foarte bun şi reuşit şi toată lumea să fie mulţumită. O să cânt la pian împreună cu un ansamblu de coarde un program diversificat şi bineînţeles voi cânta şi Ballade pour Adeline. Tot concertul care cuprinde două părţi, cu o pauză 20 de minute între ele, este axat pe cântecul la pian şi pe ansamblul de coarde. Scopul meu este publicul. Concertul este în aer liber şi trebuie să scot toate emoţiile din pian, iar cu ajutorul celor două ecrane montate de o parte şi de alta a scenei voi fi tot timpul foarte aproape de public. Fac muzică de la vârsta de şase ani şi totdeauna mi-am dorit să fac ceva diversificat, să fiu mai diferit decât ceilalţi. Am în repertoriul meu şi muzică de dragoste şi muzică din filme, am un repertoriu universal care place şi în Europa, şi în Asia, şi în America Latină, dar prin Ballade pour Adeline am reuşit să mă detaşez. Îmi place mult când publicul este cald şi am înţeles că astfel de public îl voi găsi şi la concertul din această seară', a spus pianistul francez, într-o conferinţă de presă.

Richard Clayderman a venit în România, la Braşov, din Noua Zeelandă, şi va pleca în Japonia.

Sonorizarea concertului este asigurată de un sistem de înaltă performanţă D&B Audiotechnik, cu o putere de 139 decibeli, fiind singurul la acest nivel din România. Show-ul va fi transmis pe două ecrane de 4x3 m, care vor fi amplasate în stânga şi în dreapta scenei de 130 mp.

Pe ecrane vor rula imagini şi materiale video HD, folosindu-se un car TV cu cinci camere. Pianul pe care-l va folosi artistul este unul special la care au mai cântat Havasi, Dan Grigore cu Angela Gheorghiu, Valentin Gheorghiu, şi a fost folosit la toate manifestările culturale ale Fundaţiei Principesa Margareta, au spus organizatorii.

Richard Clayderman, pe numele său adevărat Philippe Pages, s-a născut la 28 decembrie 1953. Clayderman, poate cel mai renumit pianist şi compozitor contemporan, este creatorul unui nou stil muzical, numit New Romantic. A învăţat să cânte la pian de la tatăl său, care era profesor de pian. La vârsta de 12 ani a fost acceptat la Conservatorul din Paris, unde a avut mare succes în anii adolescenţei. Apoi au apărut dificultăţile financiare dublate de problemele de sănătate ale tatălui său. Pentru a-şi câştiga existenţa şi-a găsit de lucru ca şi acompaniator la trupele contemporane.

În anul 1976 a fost invitat de un producător francez să înregistreze o baladă lină de pian compusă ca un tribut pentru noua lui fiică, Adeline. 

Tânărul Pages a fost audiat împreună cu alţi 20 de pianişti şi a fost ales. El a preluat numele străbunicii sale şi din Philippe Pages a devenit Richard Clayderman.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ