România a înregistrat 20 milioane de alerte de atacuri informatice în primele şase luni

| 31 oct, 2013

România a înregistrat 20 milioane de alerte de atacuri informatice în primele şase luni din 2013, potrivit datelor Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, organismul care înregistrează reclamaţiile şi alertele de securitate cibernetică.

"Numărul alertelor este în creştere şi pentru faptul că piaţa din România a crescut foarte mult, pentru că serverele şi celelalte echipamente au crescut foarte mult ca şi capacitate şi ca număr şi atunci a apărut această tentaţie", a declarat joi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, la a treia ediţie a conferinţei anuale de securitate cibernetică, citat de Agerpres.

România a înregistrat 20 milioane de alerte de atacuri informatice în primele şase luni din 2013, potrivit datelor Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO

Nica a precizat că această alertă nu se referă numai la tentativele de furt de bani, în mediul on-line, ci sunt şi în legătură cu datele personale, conturile de e-mail, bazele de date.

Oficialul MSI a subliniat că hoţii cibernetici sunt prinşi întotdeauna pentru că furtul dintr-un sistem inteligent lasă urme.

"Nu poţi fura în IT fără să laşi urme. Riscul de a fi furat în mediul on-line este acelaşi pe care îl ai când mergi cu tramvaiul în Bucureşti sau în piaţa Obor"
, a spus Nica.

Întrebat de jurnalişti despre proiectul SRI de securitate cibernetică la nivel naţional, Nica a declarat că acesta este extrem de important, va fi o investiţie coerentă şi care vizează 50 de instituţii publice majore ale României, urmând să monitorizeze atacurile cibernetice. Proiectul a fost depus de SRI pentru a fi finanţat din fonduri europene, este în valoare de 30 milioane euro, dar în prezent se află în faza de evaluare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ