România, FRUNTAŞĂ în Europa la creştere economică

| 14 noi, 2014

România a avut a cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimări preliminare publicată vineri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Datorită unei creşteri economice trimestriale de 1,9%, România este lider în UE, urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie şi Grecia, ambele cu o creştere de 0,7%. Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,2% după un avans de 0,1% în trimestrul precedent iar Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 0,3%, după un avans de 0,2% în trimestrul al doilea.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, PIB-ul României a înregistrat o creştere de 3,3%, a doua mare creştere din Uniunea Europeană după avansul de 3,45% înregistrat de economia poloneză. În schimb, creşterea anuală înregistrată de economia zonei euro a rămas la 0,8% în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de 1,3%, acelaşi cu cel înregistrat în trimestrul al doilea.

Datele Eurostat sunt similare cu estimările semnal anunţate vineri dimineaţă de Institutul Naţional Statistică (INS), potrivit cărora economia României a crescut în trimestrul trei din acest an cu 1,9% faţă de trimestrul doi, iar avansul a fost de 3,3 procente comparativ cu perioada similară din 2013.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ