România va beneficia de aproape 1,3 mil. vaccinuri împotriva coronavirusului din totalul european al dozelor

| 02 sep, 14:32

România va beneficia de aproape 1,3 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului din totalul de 30 milioane contractate de Uniunea Europeană, într-o primă tranşă. Un termen al apariţiei unui vaccin împotriva COVID-19 este reprezentat de începutul anului viitor.

„După cum ştiţi, în studiul unui vaccin sunt faza I, faza II, în general sunt pe un eşantion mai mic şi pe persoane sănătoase, fără comorbidităţi. Urmează un stadiu sau o fază III în care sunt eşantioane mai mari şi pentru persoane cu comorbidităţi. În acest moment, din ce ştim noi şi de la partenerii noştri europeni, sunt în jur de 6 firme care fac acest studiu, două dintre ele sunt care au trecut, deja, la faza III. La nivelul comunităţii europene, noi suntem angrenaţi şi suntem, să spunem, prinşi în această iniţiativă, urmând ca din ianuarie, poate, să beneficiem şi de primele doze de vaccin. Comunitatea europeană va primi 30 de milioane într-o primă tranşă, având discuţii şi contracte ferme cu o serie de firme, iar noi urmează să primim o parte din aceste vaccinuri, raportat la numărul de populaţie. S-a decis, din cele 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi primite într-o primă tranşă de comunitatea europeană noi suntem cu 4% - 1.290.000 de doze”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la Digi24.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii a dat primele date despre rata de imunizare a românilor

Oficialul Sănătăţii a explicat că numărul total de doze de vaccin împotriva coronavirusului contractat de comunitatea europeană se ridică la 300 milioane de doze, existând discuţii pentru o suplimentare a acestuia.

Nelu Tătaru a precizat că, în situaţia primirii acesto doze, vor avea prioritate la vaccinare „grupele extreme şi persoanele care lucrează direct cu populaţia, personalul medical, profesorii, personalul didactic”.

„În fiecare lună comunitatea europeană va primi din aceste contractări un număr de vaccinuri din care noi beneficiem de acel 4%”, a spus Tătaru.

Citeşte şi Asistentă şefă la secţia ATI a unui spital suport COVID-19: "Vedem zilnic cum mor oameni. E foarte greu"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ