România vs Grecia, scor 0-0, în preliminariile Euro-2016

| 07 sep, 23:48

Reprezentativa de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, luni, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei Greciei, în etapa a opta a grupei F de calificare la Campionatul European din 2016.

România nu a reușit nici de data aceasta să convingă, acesta fiind al treilea rezultat consecutiv de 0-0, după cele din deplasare cu Irlanda de Nord și Ungaria.

Grecia, ''lanterna roșie'' a grupei, a început destul de sus meciul, dar tricolorii și-au creat prima ocazie a partide, în minutul 6, pe contraatac, dar Budescu a tras în blocaj. Tot jucătorul Astrei a avut o șansă bună de a deschide scorul (17), însă a tras slab din unghi și portarul Karnezis a respins cu piciorul. Keșeru a preferat un șut din poziție nu tocmai favorabilă, iar mingea s-a dus peste poartă (18). Torje a avut și el o ocazie notabilă, dar șutul său a fost respins de un apărător elen (37).

Keșeru a irosit cea mai mare ocazie a primei reprize, în minutul 40, după o pasă remarcabilă, dar atacantul lui Ludogoreț a tras pe lângă poartă.

Grecia nu a avut în prima repriză niciun șut la poartă măcar, în timp ce România a avut șapte (unul pe spațiul porții).

La reluare, Torje a avut prima situație de gol, reluând o centrare în plasa laterală (47).

Kone (56) a semnat prima ocazie mai clară a Greciei, un șut de la 20 de metri, puțin peste transversală.

Reluarea lui Keșeru, din marginea careului mic, fost din nou blocată, rezultând un corner (57). Asaltul la poarta lui Karnezis a continuat, iar goalkeeper-ul elen a respins șutul lui Torje la colțul scurt (74). Kone (84) a dat ceva emoții, cu un șut din afara careului, dar Tătărușanu a fost la post. Ultima oportunitate a echipei noastre a fost irosită de Sânmărtean, care a trimis peste poartă din lovitură liberă de la circa 24 de metri (90+1).

Tricolorii au fost lipsiți de luciditate în partida cu Grecia, mereu a lipsit ultima pasă, în ciuda jocului de posesie destul de bun. Ineficiența naționalei României este una cronică, având un singur gol marcat în ultimele patru partide din preliminarii și o medie de mai puțin de un gol pe meci.

România se menține pe locul secund în grupă după această remiză, fiind în cărți pentru realizarea obiectivului, calificarea la EURO 2016. În ultimele două partide din grupă, România va întâlni, luna viitoare, Finlanda, la București (8 octombrie), și Insulele Feroe, în deplasare (11 octombrie).

 

România — Grecia 0-0

București, Arena Națională: circa 30.000 spectatori

Preliminariile EURO 2016 — Grupa F

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ