RomâniaTV: Circuitul şpăgilor în dosarul Marian Vanghelie - Oana Mizil

| 12 mar, 18:34

România TV prezintă documente obţinute de la procurori, în care este descris traseul comisioanelor care au ajuns la Marian Vanghelie. Partenera sa, Oana Mizil, apare şi ea pe traseul banilor.

Procurorii susţin că Marian Vanghelie percepea un comision de 20% din contractele publice ale primăriei, contracte care ajungeau la firme controlate de apropiaţi ai săi.

"În perioada 2007 – prezent, Vanghelie Marian-Daniel, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de sumei de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice Vanghelie Marian-Daniel percepe un „comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către Dumitru Marin, pe de altă parte. Acest „comision" este plătit de către Dumitru Marian către Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate lui celor doi, respectiv prin intermediul lui Dinuţ Daniel-Nicolae şi Niculae Mircea-Sorin", susţin procurorii.

Citeşte şi: Vanghelie, ridicat de pe stradă şi dus la percheziţii: Ce dracu, astea sunt comedii!

Potrivit anchetatorilor, acest comision a fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlată, prin intermediul unor societăţi tip off-shore, de către Dumitru Marin) şi societăţi comerciale controlate, prin interpuşi, de către Vanghelie Marian-Daniel, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. De asemenea, beneficiare a unor astfel de contracte au fost societăţile Bucureşti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urmă fiind administrată în fapt de către Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlată de către Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) şi Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoană apropiată lui Vanghelie Marian-Daniel).

Citeşte şi: Oana Mizil va fi exclusă din PSD

Procurorii mai notează că garantarea plăţii „comisionului" de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societăţii comerciale SPLAI S.A. (societate are în proprietate numeroase imobile clădiri şi terenuri) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel. Este vorba despre Murgoci Adrian, şoferul lui Vanghelie.

Citeşte şi: Oana Mizil, MESAJ ÎNDUIŞĂTOR pentru Marian Vanghelie înainte de a fi dusă la DNA

Procurorii au informaţii că din 2007 până în prezent, cu bani proveniţi din şpăgi, Marian Vanghelie şi vărul lui Sorin Mircea Niculae au achiziţionat bunuri mobile şi imobile în numele societăților comerciale controlate de cei doi, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora. Mai mult, anchetatorii susţin că Oana Niculescu-Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, acţionând în calitate de administrator de fapt al societăţii comerciale comercială Fashion Brand Management S.R.L. (administrând în fapt activitatea comercială a patru magazine care funcţionează sub marca Tartine et Chocolat, situate în Bucureşti), calitate incompatibilă cu funcţia de parlamentar, a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, cu scopul de a obţine pentru această societate foloase necuvenite."

Mai multe, pe România TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ