Românii au cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeană

| 12 apr, 2014

România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte salariul minim al angajaţilor.

Dacă un român primeşte un salariu minim de numai 157,5 euro, potrivit datelor Eurostat, in Luxemburg, ţara cu cel mai mare salariu minim, un angajat încasează de 12 ori mai mult – 1.874 de euro.

Şi vecinii bulgari se mândresc cu un salariu minim mai mare decât cel din Romania, 158,5 euro.

De altfel, România şi Bulgaria ocupă ultimele două locuri din Uniunea Europeană (şi) la acest capitol, antepenultima ţară din acest top, Letonia, având un salariu minim aproape dublu faţă de “codaşele Europei”, de 286,7 euro.

Demn de remarcat este faptul că cel mai nou membru al Uniunii Europene, Croaţia, are un salariu minim în valoare de 372 de euro, la “ani lumină” faţă de România şi Bulgaria.

Tag-uri: romania, salariu minim, UE
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 2014
Cuza
Ocaua PSD-ului si-a lui Ponta!
Veste proastă?? Isi aduce aminte cineva de vre-o vest buna cind e vorba de noi? De cind eram soim al patriei si vorbeau cei din jur despre ce se schimba si despre ce vor face "ăia" sau ce au hotarit "ăia" nu era decit vorba despre ce se schimba si cum va fi mai rau pentru noi. Si de atunci nu s-a scimbat nimic, ăia care cica ne reprezinta si care iau hotariri in numele nostru nu au decit veste proaste cind e vorba de noi si vesti bune cind e vorba despre ei. Cind isi maresc salariile, diurnele, cheltuielile pe masini de lux si bauturi fine sau se infrupta din banul public e ok pentru ei considera ce li se cuvine. Cind e vorba despre noi sau copii nostri, fie despre invatamint sau sanatate pubulca, pensii, taxe mai mari sau impozite suplimentare, atunci nu au decit vesti proaste. Si asta nu se va schimba nici in o suta de ani, daca nu se opteaza pentru o solutie descrisa in ideologia marxist-leninista cu care incercau sa ne indobitoceasca la scoala. Adica o noua revolutie, si de data asta pe bune!




Pai daca Pontica a ales sa imprumute bani de la FMI cu prețul asfixierii economiei romanesti in loc sa deschida libera concurenta . Si Ponta vrea sa ia bani pe datorie de la camatarii FMI in loc sa pornească economia . Nu vrea bani de la UE ca nu se poate fura din ei ? In Romania cei mai multi bani se fac jefuind statul - licitatii trucate , sosele de 3 ori mai scumpe ca in occident . Ponta guverneaza alaturi de UNPR … UDMR…PC.



Eu ma intreb cand se va naste un Premier care sa negocieze cu FMI si MAJORAREA SALARIILOR ROMANILOR la nivel european ,nu numai a preturilor.Abia acel CONDUCATOR va fi ROMAN,astia-s JAVRE TRADATOARE de ROMANI,si nimic altceva!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ