Rovana Plumb: Niciun pensionar nu are venituri mai mici de 350 de lei

| 12 noi, 2014

Niciun pensionar din România nu are, conform legii, venituri mai mici de 350 de lei, a precizat Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, într-o declaraţie transmisă miercuri presei

'Conform legii, niciun pensionar din România nu are venituri mai mici de 350 de lei. Am văzut şi eu fluturaşi pe Internet sau comentariile nefericite ale unor politicieni. Cupoanele de pensii pe care apar sume de sub 350 de lei nu reflectă veniturile complete ale titularilor', a explicat ministrul Muncii.

Aceasta a adăugat că există unele situaţii în care suma înscrisă pe 'fluturaş' este mai mică de 350 lei, dar niciun pensionar nu are un venit mai mic de 350 de lei.

'Aceste situaţii sunt foarte clare. Este vorba despre persoanele care beneficiază, prin cumul, de unul sau de mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale. La acordarea pensiei sociale minime garantate se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor acestor venituri. Întotdeauna ele trebuie să depăşească 350 lei', a mai spus Rovana Plumb.

Ministrul a subliniat că pensia socială minimă garantată se acordă în situaţia în care veniturile prevăzute anterior, însumate, se situează sub 350 lei.

'Prin urmare, nu există pensionar în aceasta ţară cu un venit mai mic de 350 de lei', a punctat Rovana Plumb.

Tag-uri: pensii, Rovana Plumb
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ