Veste bună pentru pensionarii din România

| 09 dec, 2014

Senatorii au adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă referitoare la pensii, care prevede scăderea stagiului de cotizare realizat în grupa I de muncă de la 6 ani la 5 ani.

'Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 55 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul scăderii stagiului de cotizare realizat în grupa I de muncă de la 6 ani, cât este în prezent, la 5 ani, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare pentru persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare', se arată în raportul Comisiei pentru muncă.

Potrivit expunerii de motive, conform legii pensiilor, din grupa I fac parte locurile de muncă din sectoarele care utilizează materii explozive, pulberi şi muniţii, activităţile de cercetare, explorare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I şi II de expunere de radiaţii, unităţile miniere pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în subteran cel puţin 50% din timpul de muncă în luna respectivă, activităţile din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale etc.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost iniţiată de mai mulţi senatori şi deputaţi PSD iar Senatul este prima cameră sesizată.

ANUNŢUL care va bucura toţi pensionarii. Se va întâmpla înainte de Sărbători

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 2014
Elena
Cea mai noua oferta de lucru !
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ