Veste bună pentru toţi pensionarii! Anunţul vine de la Senat

| 26 feb, 14:35

Persoanele care au lucrat mai puţin de şase ani în grupa I de muncă ar putea ieşi la pensie mai repede, după ce Senatul a aprobat miercuri o modificare la legea pensiilor în acest sens. Măsura vine în condiţiile în care legislaţia în vigoare prevede că pot fi încadraţi pentru reducerea vârstei de pensionare cei care au efectuat un stagiu minim de şase ani în grupa I de muncă.

Documentul modifică Legea pensiilor, în sensul că recunoaşte grupa I de muncă pentru toate persoanele care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, scrie avocatnet.

Legislaţia actuală stabileşte că doar cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă beneficiază de reducerea vârstei de pensionare.

FIŞA PROIECTULUI LEGISLATIV AICI

Astfel, de reducerea vârstei de pensionare ar putea beneficia, pe viitor, şi persoanele care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de 6 ani.

În acest caz, Senatul a fost prima cameră sesizată. Proiectul se va duce la Camera Deputaţilor, ca for decizional.

Citeşte şi: 6.000 de urmași ai romilor deportați în Transnistria cer Germaniei pensii de urmaș

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ