Rovana Plumb: Salariile vor creşte de la 20% la 70% pentru toţi bugetarii

| 14 iul, 14:42

Prima tranşă de majorare a salariilor la stat va avea loc în decembrie acest an, conform ministrului Muncii, Rovana Plumb, citată de România TV. Lefurile vor creşte de la 20 şi 70 la sută pentru toţi bugetarii până în 2017. Totul depinde însă de aplicarea noului Cod Fiscal, care este blocat la Palatul Cotroceni.

"Ieri am avut discuţii cu sindicatele din Administraţie, astăzi cu cele din Sănătate şi Asistenţă socială. Le-am prezentat noul proiect de lege. Desigur am specificat ca principiile şi criteriile stabilite în lege, discutate şi cu organismele internaţionale. Am asigurat pe toţi cei cu care am discutat că niciun salariu nu va fi diminuat. Am prezentat anexele şi i-am rugat, pentru că ştiu cel mai bine cum se desfăşoară activitatea în domeniile respective, să vină cu propuneri până luni, săptămâna viitoare vom avea o nouă rundă de consultări. (...) În funcţie de amendamnetele care vor veni în aceasta plajă între 20 şi 70 la sută vom amenaja respectivele precizări cu care vor veni dumnealor. (...) Implementarea ca urmare a impactului bugetar nu poate fi făcută deodată. Încercăm să facem o primă treaptă de majorare chiar anul acesta, în ultima luna, urmând ca în 2016 şi 2017, prevederi care se vor regăsi în lege, ea să fie implementată complet. Adoptarea şi implementarea acestor prevederi depinde de promulgarea codului fiscal", a explicat ministrul Muncii Rovana Plumb.

Citeşte şi:  Rovana Plumb: Cel mai mare salariu la stat nu va depăși 5.000 de euro

Proiectul noii Legi a salarizării prevede creşteri semnificative în Educaţie şi Sănătate, dar şi măsuri de încurajare pentru cei care sunt dispuşi să lucreze în zone geografice defavorizate. În cazul poliţiştilor, misiunile speciale sau periculoase sunt cele care aduc sporuri însemnate.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Tag-uri: Rovana Plumb
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ