RTV.net: Udrea, criticată de colegii de partid:"Să ia o decizie!". Atacul dur la prestaţia în bikini

| 06 aug, 2013

Ultimatumul pe care Vasile Blaga i l-a dat, luni, Elenei Udrea stârneşte reacţiile mai multor lideri PDL. Elena Udrea primeşte critici dure din partea colegilor săi. "Să decidă: fie doreşte să rămână în PDL, fie să plece în altă parte!", îi transmite Radu F. Alexandru, în timp ce Andreea Paul face trimitere la "colegiul călduţ în care au muncit alţii" pentru ca cineva anume să fie reales deputat.

Cu zece zile înainte de Colegiul Director în care se va discuta posibilitatea excluderii din PDL a Elenei Udrea şi a susţinătorilor acesteia care sunt acuzaţi că sabotează din interior partidul prin racolările pe care le fac în teritoriu pentru Partidul Mişcarea Populară, conducerea democrat-liberală strânge laţul în jurul grupării fostului ministru, scrie RTV.net.

Practic, Elena Udrea este somată să-şi schimbe radical atitudinea faţă de conducerea PDL, transmiţându-i-se în mod voalat că cea mai bună variantă la care ar putea apela este demisia de onoare.

"Trebuie să ia o decizie cu privire la ce doreşte, la unde îi este locul. Fie doreşte să rămână în PDL, fie să plece în altă parte. Nu poţi fi membru PDL şi să racolezi membri pentru o altă formaţiune politică. Este vorba despre o elementară coerenţă. Deci, trebuie să ia o decizie, rămâne în PDL, se duce în Mişcarea Populară sau în altă parte. Eu sunt sceptic că va lua o astfel de decizie, însă dacă doamna Udrea crede că poate face acest joc la infinit, se înşală", a precizat pentru RTV.NET, vicepreşedintele PDL, Radu F. Alexandru, arătându-se nemulţumit şi faţă de prestaţia publică a fostului ministru.

"Nu pot să nu remarc că în aceeaşi zi în care îi apare poza în bikini anunţă intenţia de a candida la preşedinţia României. Dacă acesta e startul campaniei electorale pentru un posibil viitor preşedinte eu nu ştiu ce să zic. Doamna Udrea nu este o începătoare. Ştie foarte bine ce face. Problema este că acest stil, i-aş spune puţin mai original, dă naştere la o situaţie greu de acceptat", a adăugat Radu F. Alexandru.

Deşi nu o nominalizează în mod direct pe Elena Udrea, prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul  , are o teză similară cu privire la comportamentul fostului candidat la şefia partidului.

"Mesajul pentru toţi militanţii PDL este: "Zece vieţi dac-aş avea, tot în PDL aş sta". Suntem un partid în reorganizare care se pregăteşte serios pentru următoarea competiţie electorală. Oricine poate contribui la acest efort este bine-venit. Nu avem în PDL membri de rangul întâi şi membri de rangul al doilea. Cine nu mai e cu sufletul alături de acest partid, la greu, poate să aleagă un alt drum. Nu poţi să critici nedrept, într-una, din interiorul PDL. Nu poţi să acuzi mincinos conducerea partidului că nu face opoziţie sau că este alcătuită din perdanţi, în încercarea de a sabota reforma acestui partid. PDL face opoziţie la derapajele USL în fiecare zi, prin punctele de vedere exprimate, folosind toate instrumentele parlamentare. În ceea ce priveşte conducerea de 'perdanţi', le reamintesc acuzatorilor ca am candidat într-un colegiu "roşu" de 23 de ani şi am luat 34%, fără sa am un aparat de partid în spate, specific unui fief "portocaliu". Nu am candidat intr-un colegiu călduţ, asigurat, în care alţii să munceasca pentru mine", a declarat, pentru RTV.NET, Andreea Paul.

Prim-vicele democrat-liberal afirmă de asemenea că PDL "nu poate fi preluat prin uşa din dos", făcând trimitere şi la rezultatele slabe pe care organizaţia Bucureşti le-a avut sub conducerea Elenei Udrea.

"Nu poţi să te declari reformator când tu la referendum stai în vacanţă, pitită de ochii publicului. PDL a fost alături de institutiile de drept şi de Preşedintele României în cea mai grea bătălie politică: referendumul anti-prezidential. Noi, cei din actuala conducere a PDL, am fost alături de Preşedintele ţării. Nu poţi da lecţii de reorganizare a partidului când ai avut şansa să conduci acest partid în Bucureşti şi să-l întăreşti, dar nu ai făcut-o. Cand ştii că la alegerile locale scorul PDL Bucureşti a fost zdrobitor. Colegul nostru, Adrian Videanu, revitalizează acum organizaţia din Bucureşti. E nevoie de seriozitate, nu doar de popularitate. Cel mai bun reorganizator de partid este până în acest moment Vasile Blaga, prin fapte, nu prin vorbe. PDL nu se preia prin uşa din dos atunci când pierzi o competiţie internă autentică, pe faţă", a subliniat Andreea Paul.

Alţi lideri PDL nici nu au vrut să audă de subiectul excluderii Elenei Udrea. Prim-vicepreşedintele Liviu Negoiţă şi secretarul general Gheorghe Flutur au răspuns că nu vor să facă niciun comentariu cu privire la fostul ministru al Dezvoltării.

Evaziv s-a dovedit a fi şi Ioan Oltean, preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud afirmând pe un ton împăciuitor că ar fi nevoie de o "discuţie foarte serioasă între Vasile Blaga şi Elena Udrea".

"Am să fiu foarte sincer: nu putem, cel puţin la vedere, în planul concret, să-i reproşăm doamnei Udrea o anumită activitate care să fie opozabilă PDL. Sunt diverse speculaţii făcute de unii şi de alţii, dar noi nu putem să luăm decizii pe speculaţii, nu putem lua decizii pe vorbe aruncate la întâmplare de unii sau de alţii. Eu cred că e nevoie de o discuţie foarte serioasă între doamna Udrea şi preşedintele partidului, pentru a clarifica aceste suspiciuni, aceste speculaţii făcute poate de unii cu rea intenţie, de alţii în mod premeditat, pentru a pune în dificultate sau pentru a crea o atmosferă neplăcută şi o stare tensionată între doamna Udrea şi o parte din conducerea PDL. Suntem interesaţi cu toţii ca partidul să nu fie preocupat de asemenea jocuri mărunte", a precizat Oltean, într-un interviu acordat RFI.

Situaţia Elenei Udrea în PDL va fi discutată oficial la Colegiul Director care va avea loc în 17 august, la Baia Mare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ