S-a aprobat înfiinţarea comisiei pentru evaluarea democraţiei

| 23 iun, 09:01

Comisia pentru evaluarea democraţiei şi a statului de drept a fost înfiinţată, proiectul de hotărâre aprobat de Biroul Permanent fiind votat în plen.

Cu toate acestea, senatorul Nicolae Popa a avertizat că nu e prima oară când Senatul dă hotărâri care încalcă Constituţia.

Comisia va prezenta Senatului raportul final însoţit de recomandările de rigoare iar în luna aprilie 2016 comisia îşi va înceta activitatea. Înainte de votul pentru înfiinţarea comisiei, în plenul senatului a fost scandal.

"Se încalcă ceea ce se numeşte dreptul fiecărei puteri din această ţară prin amestecul şi prin presiunile care se fac pe în speţă puterea judecătorească. Încălcăm un principiu constituţional. Vă aduc la cunoştinţă - nu e prima oară când Senatul dă hotărâri care încalcă Constituţia. Funcţia de control a Parlamentului unde este? În definiţia comisiei se spune evaluare, nu se spune imixtiune. Evaluare înseamnă că luăm pulsul şi vedem ce se întâmplă"
, a spus senatorul Nicolae Popa.

Din componenţa comisiei fac parte 4 senatori PSD, 1 de la ALDE şi 1 de la UDMR. PNL a anunţat că nu isi desemneaza niciun membru in comisie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ