Săracul Băsescu, are ”o singură cameră de 27 de metri pătrați”!

| 09 feb, 10:01

Vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit încă din anii 90’ Mioara Roman a fost pusă la dispoziția fostului președinte Traian Băsescu pentru a fi folosită ca reședință. Imobilul este situat pe strada Gogol, în sectorul 1, este spațios și prezintă condiții foarte bune de locuire: şapte camere şi două camere de serviciu, are o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi, şi dispune de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi.

Chiria care ar trebui plătită în mod normal de locuitorul din vilă se ridică la peste 6.200 de euro lunar, o dovadă a condițiilor de lux pe care le prezintă imobilul și a zonei foarte bune unde este situat.

Casa din Primăverii se adaugă astfel listei cu alte imobile de lux dintre care Traian Băsescu poate să își aleagă una pentru a locui pe parcursul vieții: apartamentul cu şase camere din Bulevardul Constantin Prezan (cu o suprafaţă de 279 metri pătraţi), un spaţiu cu cinci camere şi încă trei camere de serviciu din strada Orbescu (440 metri pătraţi), un imobil cu 9 camere din strada David Praporgescu (295 metri pătraţi), un apartament cu 5 camere din strada Barbu Delavrancea (280 metri pătraţi) şi un apartament cu 8 camere din strada Lev Tolstoi (273 metri pătraţi).

În prezent fostul președinte locuiește în vila Lac 3, care i-a fost reședință pe parcursul mandatelor. Culmea este că deși poate să aleagă un imobil de lux de pe lista celor prezentate, Băsescu se arată a fi un „client” foarte mofturos. Acesta a trimis în ianuarie o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru.

Mai mult, până și Mioara Roman, care a păgubit statul român cu peste 350.000 de euro sub forma restanțelor la chirie și întreținere acumulate la casa din Primăverii, a ajuns să îl plângă pe Băsescu, spunând că nu crede că acesta se va descurca doar cu „o casă comunistă cu camere mici și o singură cameră de 27 de metri”.

Se poate observa că nivelul de nesimțire din partea „demnitarilor” la care s-a ajuns în privința caselor de protocol a depășit cu mult imaginația. Și Mircea Geoană a locuit într-o casă a RAPPS din anul 2004, când a primit locuinţa pentru că era ministru de Externe. Între 2009 şi 2011 chiria imobilului a fost plătită de Senat ca locuinţă de protocol pentru şeful acestei instituţii. Iar când acesta a trebuit să plătească chiria de 3.200 de euro pe lună a promis că se mută pentru că îl costă prea mult. Dar în realitate s-a descurcat foarte bine cu costurile și a ajuns să fie somat pentru a părăsi locuința.

Punând în comparație condițiile în care sunt obligați să plătească chirie românii obișnuiți (chiar și 250 de euro pentru o garsonieră de 16 metri pătrați), se poate trage concluzia că cea mai mare greșeală pe care cineva o poate face este să nu intre în politică pentru a trăi pe banii statului.

Citeşte şi: Băsescu, un preşedinte strângător. Cu ce a plecat de la Cotroceni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 feb, 13:32
dan slugarescu
in lipsa de duduiala a economiei,duduie DNA
foarte bine
dupa Udrea,asteptam cu incredere terminarea cercetarilor in dosarul Dlui Sarbu,senator si socru,suspect de retrocedari
apoi,asteptam infirmarea oficiala a deputatului Ghita,despre o presupusa vizita la Cocos
apoi,treburile vor fi in mare parte,lamurite

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ