SCANDAL imens în TVR: Un membru al CA, ameninţat VIOLENT de către unii manageri!

| 13 feb, 21:31

Adrian Bucur, jurnalist şi membru al Consiliului de Administraţie al SRTv, spune că evaluarea managerilor televiziunii publice, organizată în această perioadă, a intrat într-o fază critică, iar asupra sa, în calitatea de membru în comisii de evaluare a directorilor televiziunii publice, s-au făcut presiuni.

„Mi-am asumat rolul de evaluator din dorinţa, enunţată încă de la preluarea mandatului de membru al Consiliului de Administraţie, de a contribui la redresarea şi recredibilizarea instituţiei, recent trecută printr-un proces eşuat de restructurare. Evaluarea a început cu notarea rapoartelor de activitate, însă de ieri (joi, n.r.), procesul a intrat într-o fază critică, managerii cu cele mai importante funcţii prezentându-şi raportul în faţa comisiilor", a spus Adrian Bucur.

De asemenea, Adrian Bucur spune că asupra sa au fost făcute presiuni, în scopul revenirii asupra notelor pe care acesta le-a dat în urma evaluării unor manageri din TVR.

„Încă din prima zi de interviuri, au fost făcute presiuni asupra mea cu scopul de a reveni asupra notelor pe care am considerat de cuviinţă să le acord unor manageri care, nu doar în opinia mea, nu au performat, ba chiar au adus televiziunea publică într-o situaţie mai proastă decât era acum doi ani. Am fost ameninţat, direct de către unii manageri, dar şi de către oameni influenţi", a declarat Adrian Bucur.

El nu precizează care sunt persoanele care au făcut presiuni asupra sa şi care l-ar fi ameninţat.

Pe de altă parte, în scrisoarea deschisă, adresată colegilor săi, Adrian Bucur spune că a aflat că este cercetat disciplinar cu o zi înainte de interviuri, în calitatea sa de salariat în cadrul Direcţiei Ştiri, unde prezintă Telejurnalul zilnic.

Direcţia Ştiri este condusă de Claudiu Lukacsi, însă Adrian Bucur nu a precizat cine a declanşat cercetarea disciplinară în cazul său şi în ce context este cercetat disciplinar.

Pe de altă parte, Adrian Bucur spune în scrisoarea deschisă că a dat o anumită notă atunci când a evaluat activitatea producătorului general al TVR, care nu a fost luată în calcul.

„Deplâng soarta comisiei de contestaţii, câtă vreme, după evaluarea producătorului general (Cristian Zgabercea, n.r.), a fost încheiat imediat un proces verbal în absenţa mea, în care erau luate în calcul numai notele favorabile celui evaluat. Deşi acest proces verbal ar fi trebuit semnat de către toţi membri comisiei de evaluare, mie nu mi-a fost înmânat acesta pentru a-l semna. Mai mult, pe el apar semnăturile unor persoane care nu făceau parte din comisia respectivă", a mai spus Adrian Bucur.

Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv, din care face parte şi Adrian Bucur, a decis în luna noiembrie să demareze procedurile pentru evaluarea personalului de management şi a personalului de execuţie din Televiziunea Română.

Într-o primă etapă este evaluat managementul şi managementul de mijloc din TVR, iar într-o a doua etapă va fi evaluat personalul de execuţie din Televiziunea Română.

Evaluările ar urma să fie realizate anual în TVR, ca urmare a procesului de restructurare de personal care s-a desfăşurat anul trecut în Televiziunea Română.

În anul 2013, Televiziunea Română a fost marcată de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecţiei de personal realizate în 2012, pe vremea fostului preşedinte-director general al SRTv Claudiu Săftoiu, la începutul anului 2013 au fost concediaţi 619 angajaţi.

Într-o conferinţă de presă din 5 martie 2014, Stelian Tănase, actualul preşedinte-director general al TVR, a declarat că numărul de angajaţi înainte de restructurarea care s-a făcut în anul precedent în Societatea Română de Televiziune era de 3.149. După restructurare, TVR a rămas cu 2.535 de angajaţi.

Mulţi dintre foşti angajaţi ai Televiziunii Române care au fost concediaţi în 2013, în cadrul procesului de restructurare, au dat în judecată TVR şi se luptă în instanţă pentru a reveni în instituţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ