TVR vrea mai mulţi bani de la stat pentru Jocurile Olimpice și Cupa Mondială

| 25 mar, 12:44

Televiziunea Română vrea  ca statul să suporte costurile pentru competițiile sportive precum Jocurile Olimpice, Cupa Mondială sau Campionatul European de Fotbal.

Televiziunea Română a înaintat Ministerului Culturii un proiect de modificare a Legii de funcționare a TVR în care să se menționeze că costurile cu evenimentele de importanță majoră, naționale și internaționale, să fie suportate din bugetul de stat, scrie paginademedia.ro.

Televiziunea Română propune completarea legii de funcționare a postului public astfel:

„Art. 41. (1) Prin legea bugetară anuală se aprobă fondurile de la bugetul de stat, alocate Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare, pentru achiziţionarea de echipamente şi piese de schimb radio şi televiziune, materiale consumabile necesare desfăşurării activităţii specifice, precum şi, integral, fondurile necesare pentru utilizarea staţiilor de emisie, a radioreleelor şi a circuitelor video şi fonice, datorate agenţilor economici din sistemul comunicaţiilor; pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes naţional; pentru achitarea cotizaţiilor cuvenite organizaţiilor guvernamentale internaţionale; pentru organizarea şi difuzarea evenimentelor de importanţă majoră, naţionale şi internaţionale, cu caracter cultural, artistic şi sportiv.”

TVR are obligația de a difuza evenimentele culturale, artistice şi sportive stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 47/2003 ca fiind de importanţă majoră: Festivalul Internaţional „George Enescu”, Jocurile Olimpice de Iarnă, Jocurile Olimpice de Vară, Campionatul Mondial şi cel European de fotbal şi jocurile de calificare ale echipei naţionale a României”

„Până acum, Televiziunea Română a făcut eforturi considerabile şi, în ciuda situaţiei economice dificile prin care trece de mai mult timp, a transmis, în 2014, Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia şi Jocurile Olimpice de la Soci, iar în 2012, Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice de Vară de la Londra. La acestea s-au adăugat meciurile din deplasare ale echipei naţionale de fotbal, dar şi numeroase alte competiţii naţionale, mondiale şi europene de handbal, patinaj, gimnastică, rugby, canotaj, atletism, nataţie etc.”, spun reprezentanții TVR într-un comunicat.

„În vederea pregătirilor pentru următoarele evenimente de importanţă majoră, TVR consideră necesară actualizarea prevederilor legale existente referitoare la finanţarea instituţiei, în sensul asigurării de la bugetul de stat a surselor financiare necesare achiziţionării drepturilor privind transmisiile evenimentelor de importanţă majoră stabilite prin HG nr. 47/2003”, se mai arată în comunicatul TVR.

Tag-uri: cupa mondiala, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ