Scandal la ușa cortului portocaliu. Iosefini Blaga vs. Mama Omida Udrea

| 17 ian, 2014

Un nou schimb de replici acide a avut loc între Elena Udrea şi Vasile Blaga. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că ar prefera ca Elena Udrea să fie mai mult colegă de partid cu democrat-liberalii şi mai puţin analist politic jucând rolul de "mama Omida".

În replică, deputatul PDL Elena Udrea a declarat că s-ar bucura mult dacă preşedintele PDL, Vasile Blaga, "nu ar juca rolul lui Iosefini încercând să scoată din joben un candidat minune la prezidenţiale".

Dacă până mai ieri Elena Udrea și Vasile Blaga păreau că se tolerează reciproc de dragul partidului, acum devine din ce în ce mai evident faptul că toleranța era doar o formă mascată foarte bine pentru a putea fiecare, în parte, să își ascundă și să își protejeze interesele legate de grupurile de influență din PDL. Iar faptul care a condus la demascarea liderilor portocalii este progresul înregistat de USL prin întărirea alianței și reafirmarea obiectivelor sale.

Tensiunile dintre Blaga și Udrea au ajuns la un nivel extrem de ridicat. Președintele PDL a subliniat recent că ia în calcul măsuri care pot merge până la suspendarea sau excluderea din partid împotriva fostului ministru al transporturilor. Blaga a decis să nu accepte un comportament de VIP al unor persoane care nu respectă deciziile luate de conducerea portocalie și care, referindu-se în mod evident la Elena Udrea, preferă să joace rolul de analist politic sau de „Mama Omida”.

Lansarea candidatului pentru prezidențiale din partea PDL-ului reprezintă principalul motiv de conflict și punct nevralgic pentru partid, deoarece poate duce eminamente la sfârșitul democrat –liberalilor. Starea de haos în care se află caracatița portocalie stă, din păcate, la baza creșterii noului partid al lui Traian Băsesecu pe scena politică.

Există foarte multe voci care susțin cu tărie că Mișcarea Populară va duce chiar la erodarea democrat-liberalilor din interior, cauzând poate chiar și o rupere a partidului în două. Apele tulburi din partidul la care Traian Băsescu a renunțat demonstrează că formațiunea nu este capabilă să mențină ordinea internă și să fie unită în luarea deciziilor.

Schimbul dur de atacuri dintre liderul PDL, Vasile Blaga, și preferata Cotrocenilor, Elena Udrea, accentuează și mai mult aceste discrepanțe, mai ales în contextul desemnării candidatului la prezidențiale. Iar cum până la momentul prezentării candidaților nu mai este mult, tensiunea crește odată cu neîntelegerile dintre ei.

Deciziile din partidul de dreapta nu sunt respecate de toți pedeliștii - fiecare iese și declară în presă orice dorește, ca mai apoi să arunce și câte o înțepătură la adresa colegilor din tabăra adversă. Președintele Vasile Blaga o atacă dur pe Elena Udrea cerându-i să fie mai puțin analist politic sau sa nu mai joace rolul mamei Omida și să îi fie mai mult colegă de partid. La rândul ei, Udrea îi cere lui Blaga să nu mai joace rolul lui Iosefini, căutând candidați la prezidențiale în joben. Cu alte cuvinte, Udrea nu agreează candidatura lui Cătălin Predoiu, dorind să vadă, cel mai probabil, propriul nume pe buletinele de vot din toamnă.

Din păcate pentru democrat liberali, spirala pe care alunecă este una care va duce la destructurarea partidului, iar comportamentul pueril afișat de liderii formațiunii nu face decât să genereze și mai multe rupturi in partid. În Satu Mare, de exemplu, peste 15.000 de membri ai filialei PDL au trecut la Mișcarea Populară – un prim pas extrem de important pentru planurile Elenei Udrea și un semnal clar ce marchează campania de dezertări și schimbări de tabără.

Iar toată luptă este marcată și de o foarte mare ipocrizie. Un exemplu este intenția Elenei Udrea de a-l împinge în față, ca propunere pentru alegerile prezidențiale, numele lui Emil Boc. Dar această tentativă de ascundere a intențiilor reale ale celei care se vede primul președinte-femeie al României nu este agreată de primarul Clujului, care a subliniat de mai multe ori că nu dorește să participe la prezidențiale.

Și cu toate acesta, Elena Udrea și Vasile Blaga se încăpățânează să arunce praf în ochii cetățenilor și să mai aducă câte o acuză reciprocă, că poate – poate așa vor reuși să mai adune interes electoral și câte un vot în. Dar se pare că triunghiul Elena-Băsescu-Blaga va servi în final la succesul continuat al USL pe scena politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 ian, 2014
Faramita Lambru
Isterii de iarna
Cred acest " curent " din PDL, pentru excluderea Elenei Udrea nu este unul nascut de minti sanatoase, ci este un curent de aer care vajaie prin Modrogan pentru a aerisi incaperile imbacsite de damful emanat de vames dupa machelile zilnice si vomele aferente...Pentru cine nu stie, pot afirma ca Balega Vasile ingurgiteaza zilnic alcool cat o bomba de cartier intreaga fiind ajutat si incurajat la ragaieli de umilul sau servitor Cezar Preda si cand e in tara de Muma Padurii Macovei...un trio " campion " la orice concurs cu titlul " Cine se face manga primul, pierde "...Se vorbeste de un curent antibasist este puternic si incurajat mai ales de partea feminina a conducerii centrale : cat de poate de adevarat ! Ce pretentii poti avea de la niste fufe ca Saftoiu, Turcan, Vass, Macovei, Schelean, Boagiu, TOATE cu antecedente in zona " felinarului rosu de lux "...Daca Elena Udrea va pleca, PDL va ramane injumatatit si atunci de unde " partid frecventabil " ? Oricum intelegerea principala este facuta cu Ponta si Voiculescu,dar si cu Frunzaverde tradatorul de meserie...Viitorul presedinte al Romaniei ? Simplu : ELENA UDREA !
17 ian, 2014
cantautor
pana la chestia cu cortul(cumva conotatie etnica?) rezolvati problemele economice...
cresterea nivelului de trai,cresterea numarului locurilor de munca...
rezolvati-va probleme penale...
problemele opozitiei nu ma intereseaza...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ