Scandalul ia amploare! Primarul Capitalei și Ministrul Energiei cer demisia președintelui CA al RADET

| 13 noi, 18:04

Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, i-a cerut, vineri, demisia președintelui Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, pe motiv că tratează "iresponsabil" problemele bucureștenilor.

Update.  Primarul interimar al Capitalei, Marin Ștefănel Dan, a anunțat că va cere revocarea membrilor Consiliului de Administrație al RADET și numirea unui nou CA, care să emită un plan de restructurare a Regiei.

Citeşte şi: Primarul interimar al Capitalei: Nu vor fi probleme cu APA CALDĂ şi CĂLDURA la iarnă

"După ce a fost înțărcat domnul Dumitrașcu de la banul public, acum se pare că este într-un anumit sevraj financiar. Nu mai poate să-și continue activitatea într-un mod clar și limpede la RADET. Nu pot interpreta altfel motiv pentru care domnul Dumitrașcu a aflat abia astăzi că nu mai poate cheltui, că nu mai are buget și că poimâine trebuie să închidă furnizarea apei calde și a căldurii. Modul iresponsabil cu care domnia sa tratează problemele bucureștenilor mă face să îi solicit demisia, să rog Primăria Capitalei, Consiliul General să îi găsească un înlocuitor de urgență. Nu este posibil ca, în numele unui război personal, domnul Dumitrașcu să afecteze interesele, securitatea și sănătatea bucureștenilor", a spus Gerea, într-o conferință de presă organizată la sediul ministerului, relatează Agerpres.

Citește și:  Premierul interimar intervine în scadalul căldurii din Bucureşti

Șeful de la Energie a precizat că Electrocentrale București (ELCEN) va continua furnizarea agentului termic și va aduce apă caldă și căldură la poarta RADET.

Citește și:  Primarul interimar al Capitalei, ÎNJURĂTURĂ în direct în scandalul căldurii din Bucureşti

"ELCEN va continua furnizarea agentului termic. Va aduce apă caldă și căldură la poarta RADET. Ministerul și Guvernul au făcut tot ce era necesar pentru asigurarea furnizării agentului termic în București și nu numai", a spus Gerea.

Eu am solicitat de multe ori ca această entitate, numită RADET, să fie introdusă în faliment. Probabil că am deranjat cu această opinie, dar este cel mai bun lucru care se poate întâmpla", a afirmat Gerea.

El a adăugat că, în urma falimentului său, ELCEN ar putea beneficia de 150 milioane de euro. "Primăria ar putea foarte ușor să înființeze un nou serviciu. Bucureștenii nu ar simți nici măcar un moment dispariția RADET și înființarea unui nou serviciu. Trebuie menționat că toată rețeaua de distribuție aparține primăriei, și nu RADET, numai că în același moment în care se va declara falimentul RADET, ELCEN va fi beneficiara unei sume uriașe, 150 milioane euro din TVA-ul aferent facturilor emise și neîncasate", a explicat ministrul Energiei, conform RomâniaTV.net.

"Se va verifica la Primăria Capitalei şi la cele trei regii autonome care este situaţia reală pentru că apar semne de întrebare privind încălcarea articolului 31 din Constituţie privind dreptul la informaţie, dându-se informaţii contradictoriide către regiile autonome şi respectiv articolul 47 privind nivelul de trai. (...) Verificările se vor face în cel mai scurt timp cu putinţă, în câteva zile, cel mult", a declarat Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, la România TV.

 

Tag-uri: Andrei Gerea, RADET
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ