Se schimbă foaia: CE LE PREGĂTEŞTE CSM deţinuţilor care au scris cărţi în închisoare

| 01 iul, 19:18

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a declarat, referitor la necesitatea unor modificări în cazul lucrărilor scrise de deţinuţi, că speră ca în câteva săptămâni CSM să înainteze un proiect de lege ministrului Justiţiei, transmite Agerpres.

"Evident că se poate face o analiză înainte de toate asupra acestor pretinse opere despre care se vorbeşte. (...) Ar trebui făcut un studiu comparat să vedem dacă şi în alte state există o similaritate între ceea ce avem noi şi ceea ce au statele europene. În al doilea rând, (...) să fie modificată legea şi aici vorbim de legea de punere în executare a pedepselor. (...) Noi sperăm ca în câteva săptămâni să venim cu un proiect de lege să-l înaintăm ministrului Justiţiei ca şi iniţiator", a spus şeful CSM, prezent la Facultatea de Drept, unde a participat la lansarea Codex-ului constituţional - Constituţiile statelor membre ale Uniunii Europene.

Citeste si: DNA contestă achitarea Marianei Rarinca. Dosarul se va judeca pe 2 septembrie

Marius Tudose a susţinut modificările ar trebui să vizeze verificările necesare pentru a constata dacă ''opera respectivă'' este sau nu este autentică.

În context, el a arătat că, la CSM, preşedintele Comisiei s-a sesizat în urma unei adrese de la DNA pe această temă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ