Sebastian Ghiţă a cerut judecarea dosarului în care presupusele fapte s-au prescris

| 25 feb, 2014

Deputatul Sebastian Ghiţă şi alţi trei inclupaţi în dosarul de înşelăciune din 2006 au cerut, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti  să fie judecaţi în continuare, după împlinirea termenului pentru prescrierea faptelor.

Sebastian Ghiță, Gheorghe Romulus, Stela Ştefan şi Mircea Nicorici au spus, în faţa instanţei, că doresc continuarea judecăţii, în timp ce ceilalţi inculpaţi fie nu au fost prezenţi, fie au arătat că nu doresc continuarea judecăţii, ci constatarea prescrierii faptelor de care sunt acuzaţi.

În şedinţa din 11 februarie, CAB a constatat că s-a împlinit termenul pentru prescrierea faptelor în acest dosar şi întrucât persoanele judecate nu erau în sală, instanţa a dispus ca la următorul termen de judecată, din 25 februarie, acestea să fie prezente, pentru a spune personal dacă doresc sau nu continuarea judecării, chiar şi după prescrierea faptelor, conform Mediafax.

Magistraţii au stabilit reluarea judecăţii în dosar în 11 martie şi au menţionat că inculpaţii care nu doresc continuarea procesului faţă de ei pot să nu se mai prezinte la instanţă.

În februarie 2006, Sebastian Aurel Ghiţă, Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Ştefan, Mircea Daniel Nicorici şi Stela Ştefan au fost trimişi în judecată, pentru înşelăciune, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată şi fals în declaraţii.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe inculpaţi în noiembrie 2011, Sebastian Ghiţă fiind achitat atât pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată, cât şi pentru fals în declaraţii, deoarece nu au fost întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor menţionate.
Tag-uri: CAB, Sebastian Ghita
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ