Sebastian Ghiţă: Nu am legătură cu căutarea planorului şi compania Teamnet

| 13 aug, 16:48

"Informatiile din presa care leaga numele meu si compania Teamnet sugerand ca aceasta companie este si astazi controlata sau influentata de mine sunt false", precizează Sebastian Ghiţă într-un comunicat.

Sebastian Ghiţă neagă implicarea în decizia Grupului Teamnet de a pune la dispoziția autorităților în mod voluntar, începând cu data de 11 august, avionul fără pilot Hirrus, bazat pe tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicles), pentru misiunea de căutare a planorului declarat dispărut în data de 6 august 2015.

"Legea imi interzice astazi sa iau legatura cu directorii firmei Teamnet care mi-au fost colegi de liceu. In ultimele luni acestia au participat la proceduri publice si pe unele am citit in presa ca le- au castigat.
Ii felicit si declar ca sunt mandru de ce au realizat in acea companie care a devenit cea mai importanta companie de IT din Romania. Dar declar public si ca nu controlez compania Teamnet. Ultimele luni au dovedit ca sunt performanti in piata si ca functioneaza fara nici o influenta din partea mea.
Ma bucur ca astazi se implica in cautarea acelui cetatean disparut si a planorului. Ideea nu a fost a mea si nu am voie sa comunic cu cei de la Teamnet. Deciziile si le iau singuri in consiliul de administratie impreuna cu actionarii acestora care reprezinta institutii financiare internationale respectabile.
Nu Sebastian Ghita face acest gest si cred ca trebuie sa incetam cu aceasta afirmatie mincinoasa iar celor de la Teamnet sa le recunoastem meritele si performantele. Astazi acolo lucreaza peste 1.000 de programatori si ingineri romani. Cred ca e important ca Romania sa aiba firme de tehnologie cu sediul central in tara noastra si macar partial cu capital romanesc", precizează Sebastian Ghiţă.
Grupul Teamnet a pus la dispoziția autorităților în mod voluntar, începând cu data de 11 august, avionul fără pilot Hirrus, bazat pe tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicles), pentru misiunea de căutare a planorului declarat dispărut în data de 6 august 2015.
Sistemul Hirrus a început activitatea de monitorizare pe 12 august, cu implicarea unei echipe de specialiști din cadrul companiei. Avionul fără pilot a acoperit în cursul zilei de ieri o suprafață de 33 de kilometri pătrați din zona vârfului Țigăi, județul Brașov, și a colectat din aer 4.136 de fotografii de mare precizie în vederea realizării unei hărți a suprafeței monitorizate. În scurt timp, imaginile au fost preluate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a fi analizate.
Pe parcursul zilei de 13 august, echipa va continua monitorizarea unor suprafețe extinse cu ajutorul sistemului Hirrus, în zona Lacului Tărlung, Brașov.
Avionul fără pilot Hirrus are o autonomie de aproximativ trei ore şi poate atinge viteze de peste 110 kilometri pe oră la altitudini de peste 2.500 de metri. Rezultat al unui proiect de investiţii şi cercetare pe o perioadă de doi ani, Hirrus integrează tehnologii avansate cu aplicabilitate în situații de urgență, precum și în dezvoltare urbană, sistemul de ordine publică și în agricultură.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ