Sebastian Ghiţă: Toate guvernele de dreapta au jefuit bugetul, iar acum ne vând dreptate

| 20 ian, 22:23

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat la România TV că strategia de restituire a proprietăţilor în România a fost gândită special de guvernele de dreapta pentru ca procesul să se facă în dauna statului şi a moştenitorilor de drept şi în beneficiul cumpărătorilor de drepturi litigioase.

"Suntem mai mulţi în România care credem că sunt semne clare ale unui jaf organizat. 'Restitutio in integrum' a fost un plan diabolic şi pervers de a jefui ţara (...) Toate guvernele de dreapta au venit şi au jefuit şi bugetul, şi companiile mari, iar acum ne vând în continuare", a declarat Sebastian Ghiţă.

Acesta susţine că au fost create deliberat mecanisme prin moştenitorii de drept ai proprietăţilor confiscate de regimul comunist au fost împiedicaţi să-şi recupereze bunurile, după care, exasperaţi fiind, au vândut drepturile litigioase unor persoane favorizate prin legăturile ilegitime cu demnitari ai statului pe sume derizorii.

Citește și: SEBASTIAN GHIȚĂ, despre Legea retrocedărilor: O hoție organizată

"Trebuie să analizeze procurorii dacă nu cumva s-au făcut legi speciale pentru ca oamenii să nu-şi poată lua drepturile şi apoi să-i contacteze pe intermediari care să le ofere 10% din valoarea bunului revendicat", a spus Ghiţă, adăugând că ar trebui analizată activitatea tuturor miniştrilor de Justiţie din 2005 încoace.

"În al 12-lea ceas, jaful trebuie oprit. România este în continuare datoare cu miliarde. După tot ce am dat înapoi, tot trebuie să mai dăm miliarde acestor hoţi, îmbuibaţi şi prefăcuţi (...) Lumea politică are nevoie tot de procurori să se cureţe. Nu cred că procurorii vor să vadă o ţară condusă pentru a fi jefuită", a mai spus deputatul.


Citeste mai mult pe RTV.NET
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 23:00
yehudy
puscariasul adrian nastase este fost prim ministru al unui guvern de stanga. nici un prim ministru de dreapta nu a fost anchetat. deci guvernele de stanga sunt dovedite ca fiind corupte!
20 ian, 22:56
yehudy
guvernele de stanga au distrus economia nationala la ordinul moscovei: au privatizat fabrici care au fost vandute la fier vechi! nimeni pedepsit! guvernul de stanga a lui nastase a privatizat pe 2 lei petrolul Romaniei! guvernul de stanga a lui ponta impune 7 eurocenti taxa pe carburanti dar scuteste rompetrol si petrom de plata a peste un miliard de euro!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ