Sebastian Lăzăroiu: Mesajele PMP în campanie s-au adresat mai degrabă unui PUBLIC OTEVIST

| 05 iun, 2014

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, reia ideea, înainte de Congresul PMP, că strategia de campanie a Partidului Mişcarea Populară a fost greşită, iar partidul s-a adresat mai degrabă unui public otevist.

Sebastian Lăzăroiu a declarat la RFI că, deşi e un scor bun pentru că a depăşit pragul de intrare, rezultatul PMP la euroalegeri rămâne unul "dezamăgitor".

"Obiectivul era cel puţin 10% şi era perfect realizabil şi potenţialul partidului e mult mai mare de 6%, e chiar peste 10%, având în vedere că a fost sprijinit de preşedintele Traian Băsescu şi electoratul preşedintelui Traian Băsescu e mult mai mare de 15%".

Lăzăroiu a arătat că "actuala conducere nu a reuşit să convingă sau oamenii care s-au ocupat de campanie, nu vorbesc neapărat de conducerea partidului, nu au reuşit să convingă aceşti potenţiali votanţi".

"Cred că mesajele de campanie nu s-au adresat în nici un fel tipului de electorat al lui Traian Băsescu. Mie mi s-a părut că au fost mesaje care se adresau mai degrabă unui public otevist, hai să-i spunem aşa. Campania în bună parte a diminuat scorul partidului, deşi campaniile de obicei nu influenţează aşa de mult scorurile pe care le iau partidele. Campania PMP cred că a avut o influenţă, dar în sens negativ".

Întrebat dacă Elena Udrea ar trebui să facă un pas înapoi, Lăzăroiu s-a ferit să o critice direct pe deputata PMP: "E clar că persoanele care s-au ocupat de campanie, care au fost vizibile trebuie să tragă nişte învăţăminte. De fapt, strategia de campanie a fost greşită şi nu cred că există UN vinovat, pentru că deciziile bănuiesc că s-au luat acolo, într-un grup, deciziile politice, legate de campanie".

Cât priveşte fuziunea PNL-PDL, Sebastian Lăzăroiu crede că aceasta ar fi acum o greşeală: "Eu văd că spre asta se îndreaptă şi înţeleg că trebuie să se întâmple asta chiar foarte repede, până la alegerile prezidenţiale. Mi-e greu să spun dacă vor merge până la capăt, dar înţeleg că ăsta e obiectivul. Cred că de fapt asta e şi cumva greşeala pe care o fac cele două partide. Era suficient în faza asta să facă o alianţă, chiar mai largă, nu doar cu PNL-PDL, cu un singur obiectiv: un singur candidat pentru alegerile prezidenţiale, care să lupte cu candidatul stângii, cu candidatul PSD şi să câştige".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ