Şefa baronului puilor face mişto de români

| 21 mai, 2014

Duminică sunt europarlamentarele, care pe lângă faptul că vor stabili cine sunt reprezentaţii României în viitorul Parlament European, au şi o pronunțată relevanță în raport cu jocurile de pe scena politică internă.

După 25 mai toate partidele se vor uita la scorurile pe care le-au obţinut şi se vor decide în legătura cu formula pe care o vor adopta în alegerile prezidenţiale. Astfel, ne putem aştepta ca ultimele zile ale campaniei electorale să fie pline de declaraţii şi atacuri venite din toate părţile. De exemplu, miercuri, Elena Udrea a acordat celor de la Evenimentul Zilei un interviu aproape comic.

Ca de obicei, lidera PMP a reluat temele de campanie atât de dragi domniei sale, vorbind despre coagularea dreptei, despre sprijinul pe care Traian Băsescu îl acordă PMP. În schimb, tema principală a afirmaţiilor fostei doamne Cocoş a fost corupţia care ar fi caracteristică PSD-ului şi care, nu-i aşa, este pe cale să sufoce statul român. În final, concluzia la care a ajuns Elena Udrea nu putea decât să fie un singură: „cei care vor proiectul de ţară al lui Băsescu şi sunt împotriva corupției și a unei Românii a baronilor locali trebuie să voteze pe 25 mai cu PMP.”

Trecând peste miza strict electorală a discursului Elenei Udrea, polarizarea pe care favorita lui Traian Băsescu ne-o propune este cât se poate de lipsită de sens, din moment ce din afirmaţiile domniei sale reiese că românii care se opun corupţiei trebuie să voteze PMP. Este aproape ironic modul în care fosta consilieră prezidenţială cerşeşte voturi, jucând aceeaşi carte pe care Traian Băsescu o tot foloseşte de câteva luni. Având în vedere comportamentul domniei sale din vremea în care făcea parte din cabinetele conduse de Emil Boc, Elena Udrea ar trebui să fie ultima persoană din România care cere sprijinul votanţilor prin apeluri la anticorupţie.

Sperând probabil că poate exploata un filon electoral care, aşa cum demonstrează anumite sondaje recente, se poate dovedi extrem de important, Elena Udrea nu face altceva decât să îşi bată joc de românii care chiar speră într-o schimbare reală a clasei politice. Din moment ce PMP-ul condus de domnia sa nu reprezintă altceva decât o colecţie de foşti PDL-işti loiali lui Traian Băsescu, reciclaţi acum în jurul favoritei preşedintelui, poate că tăcerea era un pic mai indicată. În fond, nu ştii ce alte cazuri asemănătoare cu cel al lui Florin Popescu, baronul puilor ajuns la cel de-al doilea dosar penal, mai ai prin partid în zona apropiaţilor tăi.

Nu că domna Udrea ar fi curată, din moment ce Corpul de Control al Guvernului a sesizat mai multe nereguli legate de activitatea Ministerului Dezvoltării Rurale şi Turismului condus în anii de glorie ai guvernării PDL de aceeaşi Elena Udrea. Cazurile sunt în mare parte legate de proiectele pe bani europeni a căror finalitate s-a văzut în terenuri de fotbal construite în pantă, telegondole date cu dedicaţie clientelei de partid şi spaţii verzi amenajate în mai multe sate. Cât despre baronii locali sprijiniţi de fosta doamnă Cocoş de tipul Gheorghe Ştefan sau Gheorghe Falcă, deja nu mai are rost să vorbim. În schimb, Elena Udrea îşi continuă declarativ cruciada împotriva PSD-ului, sperând că românii au uitat modul în care oamenii loiali lui Traian Băsescu nu au făcut altceva decât să construiască un sistem de favoritisme şi corupţie sistemică, totul pornind de la patronul său politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 2014
ady
alegeri europarlamentare
stai linistita doamna ,,parasuta,,ca nimeni in afara de basescu si cativa acoliti ai vostrii nu o sa voteze o caricatura de partid numit pmp,,,si cine sa ne reprezinte in europa,niste corupti ca tine si basescu ,niste tradatori de tara ,care au vorbit intruna de rau romania in parlamentul european.
22 mai, 2014
nic
Poti sa fii si echidistanta?
Dar socialistii astia pe care-i aparati cu atata ardoare sunt mai corecti madam? Vorba aia, pleaca ai nostri vin ai nostri si-am votat iarasi ca prostii... Cand o sa reusiti sa fiti echidistanti si sa prezentati publicului fata lucrurilor cu pro si contra nu doar lingind fundul urmasilor lui iliescu? Ca nu cred ca aveti orbul gainilor ,madam.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ