Şeful Poliţiei Fălticeni a fos trimis în judecată de DNA

| 04 iul, 2014

Procurorii DNA Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Nichitoi, şeful Poliţiei Fălticeni, pentru tentativă la abuz în serviciu cu obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi fals intelectual.

În calitate de şef al Poliţiei Fălticeni, judeţul Suceava, Ioan Nichitoi s-a implicat activ în activitatea judiciară desfăşurată de un subordonat, astfel încât acesta din urmă să nu iniţieze procedurile judiciar-penale faţă de o persoană, om de afaceri, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, conform DNA.

"Omul de afaceri a fost implicat într-un accident de circulaţie pe raza localităţii Fălticeni, iar lucrătorul de poliţie din subordinea lui Nichitoi a întocmit toate actele de constatare. Omul de afaceri a fost condus în vederea prelevării de probe de sânge, însă acesta a refuzat prelevarea. A doua zi, agentul de poliţie a prezentat actele întocmite comandantului unităţii Ioan Nichitoi în vederea punerii rezoluţiei şi înregistrării dosarului. Acesta din urmă i-a solicitat subordonatului să rupă actele întrucât omul de afaceri ar fi un prieten de-al său şi trebuie ajutat, în sensul de a trata incidentul ca o simplă tamponare. Mai mult, el ar fi insistat ca subordonatul său să îi facă documentele pentru a obţine despăgubirile de la firma de asigurare', susţin procurorii.

DNA precizează că forma tentativei este reţinută având în vedere că folosul injust urmărit a fi obţinut de omul de afaceri nu a fost efectiv realizat, ca urmare a intervenţiei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

'Din dispoziţia procurorului, dosarul a fost înregistrat la penal, iar cercetările penale s-au efectuat tot din iniţiativa procurorului, care a preluat cauza la urmărire proprie. Ulterior, existând indicii în sensul comiterii de fapte prevăzute de legea penală de către agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Fălticeni, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. În urma cercetării penale efectuate s-a stabilit că omul de afaceri este autor al infracţiunii de refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind dispusă sancţionarea administrativă', se mai spune în comunicat.

DNA precizează că, într-un alt context, în 20 decembrie 2013, Ioan Nichitoi a întocmit înscrisul intitulat 'Raport de necesitate privind oportunitatea sponsorizării', înregistrat la IPJ Suceava trei zile mai târziu, care avea un caracter fals şi a fost întocmit în condiţiile în care obiectul presupusei propuneri de sponsorizare fusese deja predat către Poliţia Fălticeni.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ