Semnal devastator pentru Iohannis – oamenii performanţi din PNL îşi iau la revedere

| 19 sep, 2014

Plecarea aceasta din PNL este importantă deoarece Bîgiu era înainte de orice un veteran, făcând parte de 12 ani din partid şi reuşind, alături de George Scutaru devenit între timp lider al deputaţilor liberali, să creeze practic din nimc una din cele mai puternice organizaţii din ţară.

Klaus Iohannis este pe cale să intre oficial în cursa pentru prezidenţiale şi în acest context încearcă de câteva săptămâni să dea senzaţia unui lider puternic înconjurat de un partid unit şi loial pe cale să-şi înfrângă adversarii politici. Şi, totuşi, dacă ne uităm mai cu atenţie vedem un PNL rupt în bucăţi, în care aparatul de partid şi aşa relativ slab dezvoltat are îndoieli legate de direcţia în care noua conducere a decis să înscrie formaţiunea politică.

Un exemplu în acest sens este şi ceea ce s-a întâmplat joi la Buzău, când preşedintele  Consiliului Judeţean, Cristinel Bîgiu, şi-a anunţat demisia din PNL şi intrarea în PSD. Conform fostului lider liberal: "Începând de astăzi (n.r. - joi) sunt membru al PSD. M-am alăturat echipei PSD cu 18 primari PNL şi şase primari PDL şi împreună cu o parte din consilieri. Am fost ales în vara lui 2012 preşedinte al Consiliului Judeţean pe listele USL. Din acest moment, configuraţia Consiliului este următoarea: 16 PSD cu preşedintele, 3 PNL, 2 independenţi, 7 PDL, 3 PPDD. În cei doi ani de mandat am avut o foarte bună colaborare cu consilierii PSD şi cu cei ai PNL"

Plecarea aceasta din PNL este importantă deoarece Bîgiu era înainte de orice un veteran, făcând parte de 12 ani din partid şi reuşind, alături de George Scutaru devenit între timp lider al deputaţilor liberali, să creeze practic din nimc una din cele mai puternice organizaţii din ţară. În contextul în care PNL-ul duce o lipsă de infrastructură în teritoriu, organizatori de genul lui Bîrgiu reprezintă piloni esenţiali în structura partidului.

Dincolo de a pierde o rotiţă importantă din aparatul de partid al PNL, plecarea lui Bîrgiu şi a celor care l-au urmat la PSD reprezintă un semnal de alarmă pentru Klaus Iohannis, mai ales în contextul în care campania electorală este pe cale să înceapă. Astfel, dincolo de discursul practicat de conducerea liberală în legătură cu unitatea partidului, ce-i drept, presărate cu ameninţări mai mult sau mai puţin voalate la adresa aleşilor locali care vor să îşi dea demisia, liderul PNL are o mare problemă.

De asemenea, motivul punctual prezentat de Cristi Bîgiu este important deoarece el infirmă declaraţiile conducerilor centrale ale PNL şi PDL despre cât de bine se înţeleg organizaţiile locale ale acestor partide. În conferinţa de presă prin care îşi anunţa plecarea din PNL, Bîgiu a explicat că în ultima vreme a încercat să facă o şedinţă extraordinară pentru a putea semna un contract de finanţare de două milioane de euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean, dar o parte din consilierii PPDD şi toţi consilierii PDL au lipsit. "Nu am putut face cvorumul de două treimi pentru a putea aproba finanţarea şi a putea reabilita termic spitalul. E unul din lucrurile care m-au făcut să continui colaborarea cu consilierii PSD şi cu primarul Constantin Boşcodeală, pentru continuarea proiectelor judeţului Buzău."

Dincolo de detaliile ce ţin de politica locală, plecarea lui Cristinel Bîgiu este reprezentativă pentru revolta tăcută din partid, pe care indiferent de ce ar încerca conducerea centrală nu o poate înfrânge. Faptul că oameni performanţi pleacă din PNL va afecta puternic şansele la prezidenţiale ale lui Klaus Iohannis, despre care devine evident că priveşte patidul nu ca pe o grupare de indivizi cu păreri şi opinii ci ca un organism ce trebuie să se mişte orbeşte în direcţia stabilită de liderul său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 sep, 2014
Gigel
Buzau??
Exista liberali in Buzau?? Judetul ala pisha rosu', de pesedist ce-i!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ