Din dragoste de Băsescu, Iohannis sădește sâmburele îndoielii în inima lui Predoiu

| 19 sep, 2014

Democrat-liberalii întrezăresc deja cum Klaus Iohannis îi va lăsa cu buza umflată dacă va câștiga Președinția și îl va trage pe linie moartă pe Cătălin Predoiu.

De la momentul la care a început să joace pe scena politicii mari și până în prezent, Klaus Iohannis a reușit performanța să demonteze complet mitul politicianului corect și serios pe care românii i-l asociaseră pornind de la apartenența sa etnică. În schimb, candidatul la președinție al ACL a oferit numerose exemple de politicianism, inconsecvență și oportunism dintre cele mai dâmbovițene cu putință.

Ultimul exemplu în acest sens ne este oferit printr-o declarație făcută recent de actualul președinte al PNL, în care detalia modul în care ar urma să se raporteze la chestiunea numirii unui nou premier în cazul în care va ajunge la Cotroceni, iar actualul guvern ar cădea prin moțiune de cenzură.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

”Ar fi cel puţin hazardat să vă spun acum ce va negocia Parlamentul după ce devin eu preşedinte. Pentru că acolo se negociază, în Parlament, nu la Preşedinţie. Cred că vremurile acelea, când preşedintele arăta cu degetul, le considerăm apuse. Avem o Constituţie care spune clar cum se negociază aceste lucruri şi îmi amintesc, nu neapărat cu mare bucurie, când am fost eu în situaţia de a fi nominalizat (premier – n.r.) şi am avut 60% în Parlament, dar preşedintele a avut altă opţiune. Or, Constituţia nu are numai o literă scrisă, are şi un spirit, şi în acest spirit lucrurile se negociază între partidele politice, atunci când va fi situaţia”, a explicat Iohannis.

Numai că explicația în discuție, oferită în cadrul unei întâlniri electorale la Bistrița, i-a lovit drept în inimă pe democrat-liberali, care întrezăresc deja cum Klaus Iohannis îi va lăsa cu buza umflată dacă va câștiga Președinția și îl va trage pe linie moartă pe Cătălin Predoiu. Și aceasta cu toate că PDL-ului i se cere să pună osul la muncă în teritoriu și să tragă pentru Klaus Iohannis, în schimbul promisiunii de a obține într-un final șefia Guvernului.

Acum însă, candidatul ACL pare că se răzgândește și dă înapoi, invocând un pretins argument constituțional pe care până nu cu mult timp în urmă, când a acceptat ideea tandemului cu Predoiu îl ignora fără probleme. Chipurile, ar fi nevoie să se înțeleagă partidele politice între ele și din negocieri nu se știe ce poate ieși.

Citeşte şi: Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Din spatele argumentației lui Klaus Iohannis se ițește însă o ipoteză care le dă fiori reci pe șira spinării lui Vasile Blaga și alor lui. Invocând pretextul negocierilor politice, nu este deloc exclus ca Iohannis să ofere pe tavă funcția de prim-ministru lui Traian Băsescu sau Elenei Udrea, democrat-liberalii trezindu-se astfel în situația de a accepta nu doar ca Predoiu să fie scos din joc, dar chiar de a se replia supuși și a pleca din nou capul în fața actualului șef al statului, readus în jocul de putere de un Klaus Iohannis dispus să facă orice pentru a ajunge președinte. Astfel, candidatul ACL își demonstrează încă o dată oportunismul și lipsa totală de scrupule cu care este dispus să calce pe cadavrele aliaților săi pentru a-și vedea realizate ambițiile de putere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ