De ce îl vrea Băsescu pe Iohannis

| 18 sep, 2014

Băsescu îl critică pentru faptul că s-a asociat cu PDL după ce relațiile dintre șeful statului și fostul său partid s-au mai răcit, dar îi recunoaște în același timp meritele: Iohannis este un foarte bun instrument, un individ maleabil care se pretează la orice îl pui să facă. Iar președintele vrea să ajungă și el la butoanele lui Iohannis.

Băsescu îl vede pe Iohannis ca pe “un instrument politic venit pe o imagine de bun gospodar”. Deși îl critică pe Iohannis pentru faptul că este “foarte ascuns” și “introvertit”, deși îi reproșează în toate aparițiile publice că a fost “premierul Grivco”, Băsescu vrea să “instrumenteze” și el, cu Iohannis, întoarcerea sa pe scena politică.

“Pentru mine, domnul Iohannis nu este doar primarul Sibiului, el a fost utilizat ca instrument de Voiculescu, Crin Antonescu, Geoană şi pe urmă Ponta. [...] A fost un instrument politic care a venit pe o imagine de bun gospodar. Mie mi-e neclar acest om”, a afirmat președintele Băsescu, într-o emisiune televizată, despre candidatul ACL.

Citeşte şi: Băsescu despre „demisia în cinci minute” – mi-a fost frică şi am minţit


“Cine eşti Iohannis, în ce crezi?”, se întreabă Băsescu, alături de majoritatea alegătorilor români. De reținut că inclusiv Crin Antonescu, fostul președinte PNL, cel care l-a propus prima dată, în 2009, pe postul de prim-ministru, a afirmat ulterior despre edilul Sibiului că nu îl cunoaște și că nu știe dacă îl va vota în alegeri.

Primarul Sibiului nu ar fi putut să aibă în prezent o carieră politică de 14 ani ca simplu ‘independent’, ‘bun gospodar’ sau ‘tehnocrat’, într-un municipiu reședință de județ, fără a avea legături consolidate cu grupurile de interese atât de la nivel local, cât și la nivel central. Ceea ce reclamă Băsescu și Antonescu este că legăturile lui Iohannis nu sunt cunoscute – nu neapărat publicului larg, care mai rar are acces la astfel de informații, ci chiar în interiorul mediului politic.

Citeşte şi: Iohannis este susţinut de PDL pentru beneficii materiale. Declaraţia unui senator PSD despre candidatul ACL


Ceea ce diferă în cazul lui Iohannis, față de cel al lui Radu Mazăre, de exemplu, este că Mazăre este un om politic care a fost deja întors pe toate fețele de către presă, adversari politici și opinia publică. Pe Radu Mazăre, indiferent dacă îl place sau nu, îl cunoaște cam toată lumea. Or, Iohannis, nu este deschis în privința unor chestiuni precum: ascensiunea sa politică, modul în care a dobândit micul imperiu imobiliar de la Sibiu sau afinitățile sale politice, trecute sau prezente.

Citeşte şi: Iohannis n-a reușit s-o satisfacă pe Udrea


Însă, nebuloasa din jurul lui Iohannis reprezintă și marele său avantaj. Iohannis este un om politic lipsit de scrupule care nu și-a asumat niciun proiect politic major. Primarul Sibiului este un produs de marketing frumos împachetat, pe care oricine îl poate lua pe umeri și plimba pe la parade politice. Așa a fost plimbat Iohannis și de Antonescu, înainte de alegerile din 2009, și de Antonescu și Geoană, între cele două tururi, și de PNL apoi, pentru postul de vicepremier, iar acum de către Blaga, Videanu și Anastase, ca prezidențiabilul ACL.

Băsescu îl critică pentru faptul că s-a asociat cu PDL după ce relațiile dintre șeful statului și fostul său partid s-au mai răcit, dar îi recunoaște în același timp meritele: Iohannis este un foarte bun instrument, un individ maleabil care se pretează la orice îl pui să facă. Iar președintele vrea să ajungă și el la butoanele lui Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2014
ferenczy
ceea ce il desparte pe Mazare de Iohannis ar putea fi cativa ani...
pe care Iohannis s-ar putea sa-i petreaca in libertate

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ