Contradicțiile lui Klaus Iohannis, ambivalență sau minciună?

| 19 sep, 2014

Un proverb vechi spune că-i mai bine să faci ce face popa, nu ce zice popa. Înțelepciunea populară subliniind astfel discrepanța dintre faptele și discursul unor persoane, numite fără mari menajamente ”oameni cu două fețe”. Am fi vrut să putem afirma și despre candidatul ACL același lucru, dar ne-a fost peste putință, căci numărul ”fețelor” folosite de Iohannis în discurs este aleatoriu.

Klaus Iohannis candidat. Putem spune doar că Iohannis are cu siguranță mai mult de două, în rice moment, restul fiind jocul hazardului sau a dispoziției schimbătoare a primarului de Sibiu. Astfel, cine ar vrea să facă ce face Iohannis, nu ce zice Iohannis, cu siguranță că va suferi o cădere nervoasă majoră, căci liderul PNL și totodată candidatul la președinție din partea ACL, de fiecare dată afirmă altceva despre aceeași chestiune.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Iată și o scurtă dar relevantă exemplificare: prezent la Bistrița, în data de 17 septembrie, Klaus Iohannis declară sus și tare că, din punctul său de vedere, vremurile în care preşedintele ”arăta cu degetul” viitorul prim-ministru sunt apuse şi că nu va face acest lucru, în cazul în care va câştiga alegerile din noiembrie. Făr echivoc și consemnat ca atare de agențiile de presă, ca să fie clar pentru toată lumea și să nu ajungem ca-n cazul declarațiilor date de Elena Udrea, pe Facebook, care-și schimbă sensul după cum sunt corectate, de la o oră la alta.

Klaus Iohannis candidat. Atâta doar că nu mai demult decât la începutul aceleiași luni, tot Klaus Iohannis declara și aceleași agenții îi consemnau afirmația, că-l va numi pe distinsul Cătălin Predoiu premier. Iară-și spus clar și fără echivoc, nu că ”i-ar plăcea”, ci că o va face ca prim-ministru! Ce să înțeleagă distinsul electorat din astfel de atitudine de alba-neagra politică? Inconsecventul primar al Sibiului una spune azi, alta afirmă mâine și nici măcar nu se mai obosește să salveze măcar aparențele unui găunos discurs politicianist care se mulează de la o zi la lata numai după interesul conjunctural. Pe 6 septembrie, interesul lui Klaus Iohannis dicta probabil ”amețirea” lui Predoiu cu promisiunea deșartă și fără susținere a unei poziții de viitor șef de guvern. Cătălin Predoiu și-a negociat într-un astfel de troc renunțarea la propriile ambiții de candidat desemnat oficial al PDL. Interesele de azi ale aceluiași Iohannis dictează maimuțăreala la nivel declarativ a poziției unui președinte dacă nu mai principial decât Băsescu, cel puțin mai distanțat de stilul invaziv al acestuia. Într-o singură jumătate de lună, un singur politician parcurge fără sfială sinusoidă ciudată între două declarații contrare. Întâmplător este liderul acelui partid care a fost votat ca la europarlamentare ca liberal și membru ALDE, doar ca să se dovedească imediat după că tocmai a năpârlit la statutul de partid popular și și-a negociat în secret aderarea la PPE.

Citeşte şi: Iohannis şi educaţia, baba şi mitraliera

Din prisma unor astfel de afirmații și atitudini politice, putem spune fără ezitare că, dacă la următoarele alegeri mai rămâne piatră pe piatră din PNL, atunci cu siguranță că cel puțin una din acestea va fi folosită de electoratul înfuriat pentru a-i sparge oscilantului politician geamurile ambivalentului său discurs...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2014
ferenczy-comunicator
"Un proverb vechi spune că-i mai bine să faci ce face popa, nu ce zice popa"
mai tovarase Sultanescu(zic asa pentru ca predai la Stefan Gheorghiu,nu din cauza varstei),eu stiam ca e invers:sa faci ce zice popa...
dar mata cred ca stii mai bine,doar esti profesor acolo la fabrica de pesedisti...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ