Moţiunea de cenzură a ACL împotriva Guvernului Ponta, dezbătută luni

| 21 sep, 2014

Moţiunea de cenzură 'Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD', iniţiată de parlamentarii ACL, va fi dezbătută şi votată luni în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce a fost prezentată miercuri în plenul comun.

Moţiunea de cenzură vizează OUG 45/2014 privind modificarea şi completarea Legii pentru alegerea preşedintelui României şi OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Liberalii şi democrat-liberalii acuză în text faptul că în ultimele luni în România 'asaltul asupra democraţiei şi asupra statului de drept a atins cote alarmante', artizanul acestor 'acţiuni destabilizatoare' fiind Guvernul condus de Victor Ponta.

PNL şi PDL arată că pe măsură ce se apropie campania pentru prezidenţiale 'abuzurile s-au înmulţit şi nu mai există pentru prezidenţiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere şi ''a pohtei ce-a pohtit'- scaunul de la Cotroceni'. Ei afirmă că prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizându-se calea spre 'un regim autoritar şi arbitrar'.

Semnatarii moţiunii arată că Guvernul PSD a pus în aplicare o 'adevărată campanie instituţională în scopul fraudării alegerilor' şi descriu trei paşi în acest sens. Astfel, un prim pas este 'înarmarea' prin atragerea de partea sa a aparatului de forţă al statului prin reorganizarea DGIPI ca departament în MAI, prin numirea şefilor IGPR şi a Departamentului de informaţii pentru apărare de către premier şi prin folosirea Curţii de Conturi ca instrument de teroare politică pentru aleşii locali care refuză transferul la PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 sep, 2014
miha
INFORMATII
LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA [email protected]
21 sep, 2014
iliuta
Ponta nu va frauda alegerile ca basescu
Ponta nu are lista ofiterilor acoperiti, asa cum nu are controlul asupra serviciilor secrete pe care le manipuleaza din plin, cunm face basescu, dictatorul ultimilor 10 ani.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ