Se va dezice Iohannis de mafia portocalie?

| 18 sep, 2014

O victorie ipotetică a lui Klaus Iohannis la prezidenţiale ar însemna, deci, revenirea în prim-plan a întregii mafii portocalii care a prosperat din banul public prin contractele acrodate cu generozitate de personaje cu influenţă din fosta guvernare.

De la anunţul lui Klaus Iohannis privind intrărea în competiţia pentru Cotroceni, cea mai mare parte a analizelor din mass-media au încercat să contureze un profil în ceea ce-l priveşte pe primarul Sibiului. Am aflat astfel despre realizările preşedintelui PNL din funcţia pe edil-şef al oraşului de pe Cibin, dar mai ales despre modul controversat în care a strâns avere Klaus Iohannis. Ca bugetar, liderul PNL se mândreşte cu şase case, achiziţionate, conform propriilor spuse, din banii obţinuţi din meditaţii.

Prea puţine dintre analizele din spaţiul public s-au concentrat însă asupra aparatului care stă în spatele candidaturii lui Klaus Iohannis. Ajuns preşedinte al PNL, prima preocupare a edilului sibian a fost aceea de a-şi constitui un vehicul electoral care să-i asigure o bună performanţă în alegerile prezidenţiale. Cum pe eşichierul de dreapta nu s-a putut ajunge la un consens pentru o fuziune, varianta de rezervă la care a apelat Klaus Iohannis a fost aceea a unei alianţe conjuncturale cu PDL, sub forma Alianţei Creştin Liberale.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Traian Băsescu nu se mai ascund. Rendez-vous în miezul zilei la reşedinţa preşedintelui

Evident, formula a fost rapid girată de Vasile Blaga, fiindcă a reprezentat un adevărat colac de salvare pentru liderul democrat-liberal, ţinând cont de eşecurile pe bandă rulantă înregistrate de PDL în alegerile parlamentare din decembrie 2012 şi în scrutinul europarlamentar din mai 2014. Cum interesul lui Vasile Blaga a fost în primul rând de a-şi păstra scaunul în faţa valului de contestări care se profil în interiorul PDL, formula de alianţă cu PNL a reprezentat o soluţie salvatoare.

Numai că alianţa dintre cele două partide nu este doar un vehicul electoral pentru Klaus Iohannis. Ea permite practic vechii gărzi din PDL să se reactiveze şi să joace un rol fundamental în susţinerea preşedintelui PNL în cursa pentru Cotroceni. În altă ordine de idei, atunci când vorbim despre candidatura lui Klaus Iohannis, trebuie să avem în vedere nu doar figura politicianului care pretinde că ar fi altfel, ci întreg alaiul portocaliu care se află încolonat în spatele său.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este un câştig pentru Guvern”

O victorie ipotetică a lui Klaus Iohannis la prezidenţiale ar însemna, deci, revenirea în prim-plan a întregii mafii portocalii care a prosperat din banul public prin contractele acrodate cu generozitate de personaje cu influenţă din fosta guvernare. În timp ce românii făceau foamea, obligaţi la măsuri de austeritate severe, clientela portocalie era alimentată cu contracte cu dedicaţie, într-un dispreţ total faţă de restul cetăţenilor.

Aşadar, Klaus Iohannis este exponentul acestor „băieţi deştepţi”. Ei stau cuminţi în spatele edilului Sibiului şi aşteaptă să speculeze orice şansă li s-ar oferi. Deloc surprinzător, Klaus Iohannis nu a ieşit vreodată să se delimiteze de aceşti oportunişti care au adus România în pragul colapsului. Ba chiar din contră, îi acoperă în fiecare zi, sperând că, şi prin contribuţia lor, va reuşi să câştige alegerile prezidenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 sep, 2014
ion
Adica panoul nu a fost facut si pus de bolsevici din PSD????
Vai vai vai ,cata disperareeeeeeeeeeeee !!!!!
18 sep, 2014
cantautor
sigur ca da....si Ponta s-a dezis de Nastase,de Duicu,de Voiculescu
dar asta nu este posibil in vreme de ciuma...
nu de Camus e vorba,ci de ciuma rosie pesedista

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ