Senatul a aprobat schimbarea stemei României

| 11 mar, 2014

Senatul a adoptat tacit, luni, o iniţiavă legislativă prin care se propune "încoronarea" acvilei de pe Stema Românei, ca simbol al independenţei şi suveranităţii statului român.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului este iniţiată de un grup de parlamentari PNL, UNPR şi PC, informează Mediafax.

Stema României, care simbolizează statul român naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, se compune din două scuturi suprapuse.

Potrivit proiectului, acvila va fi încoronată atât pe "scutul mare" - unde aceasta are aripile deschise, ţinînd în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan - cât şi pe "scutul mic", unde apare stema Ţării Româneşti: "pe albastru, o acvilă de aur încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, însoţită de un soare de aur la dreapta şi de o lună nouă de aur la stânga".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ