Sentința în cazul lui Alexandru Vișinescu va fi pronunțată pe 24 iulie: Procurorii cer 25 de ani de închisoare

| 15 iul, 10:20

Procurorii Parchetului General au cerut judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea torționarului Alexandru Vișinescu la 25 de ani închisoare și degradarea militară, acuzat de crime împotriva umanităţii. Dosarul lui Vișinescu a fost finalizat iar sentința va fi pronunțată pe 24 iulie.

În ultimul său cuvânt, Alexandru Vişinescu a susţinut că nu a făcut decât să respecte legea în penitenciarul din Râmnicu Sărat, unde a fost comandant.

”Aveţi acolo un exemplar în care se apreciază corectitudinea mea şi modul în care am muncit. Am fost respectat. Sunt sincer în tot ceea ce vorbesc. În condiţiile în care am fost atâţia ani la Râmnicu Sărat înseamnă că am muncit şi am dovedit corectitudinea mea. Nu sunt eu de vină. Direcţia Generală nu a văzut? Putea să intervină. Deţinuţii nu erau la mine, erau la Direcţia Generală. Nu vreau să mă apăr. Am fost sincer. Vă rog să apreciaţi sinceritatea mea”, a spus Alexandru Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, în sala de judecată.

Lui Vișinescu nu i se poate da închisoare pe viață, deoarece are peste 65 de ani, așa încât procurorii au cerut 25 de ani de închisoare pentru fostul șef al penitenciarului de la Râmnicu Sărat.

Vişinescu va afla sentinţa pe 24 iulie atunci când instanţa se va pronunţa în cazul acuzaţiilor privind moartea a 12 deţinuţi politici.

 

Citeşte şi: ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru torţionarul Vişinescu: procurorii cer o pedeapsă de 25 de ani

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ