Sfârşitul carierei lui Messi. Fotbalistul, anchetat pentru evaziune fiscală

| 03 oct, 2014

Justiția spaniolă a hotărât ca Lionel Messi să răspundă în față instanței la acuzațiile de evaziune fiscală. Messi și tatăl sau, Jorge, sunt acuzați că prin neplata taxelor au prejudiciat statul cu peste patru milione de euro.

Procurorii au recomandat inițial retragerea acuzațiilor pentru Messi, considerând că singurul administrator al finanțelor starului Barcelonei este tatăl acestuia

Judecătorul de caz, citat de bbc.com, a respins însă recomandarea și a precizat că nu e nevoie de cunoștințe aprofundate de contabilitate, iar simpla consimțire este suficientă. Cei doi, care au negat orice procedură ilegală, au la dispoziție cinci zile pentru a face apel.

Acuzațiile de evaziune fiscală se referă la posibile încasări necuvenite însușite în perioada 2007 - 2009. Valoarea taxelor neplătite la stat depășește 4 milioane de euro.

Cei doi sunt suspectați că au folosit companii înregistrate în Belize și Uruguay, prin intermediul cărora vindeau drepturile de imagine ale superstarului Barcelonei, fără să plătească astfel taxele către stat.

Veniturile aferente drepturilor de imagine ale fotbalistului provin din contractele încheiate cu companii cunoscute, producătoare de echipament sportiv, bunuri de larg consum și instituții financiare, conform stiri.tvr.ro.

În luna august anul trecut, cei doi au făcut o înțelegere cu autoritățile și au plătit 5 milioane de euro, sumă reprezentând valoarea taxelor și majorările aferente.

În vârstă de 27 de ani, liderul Barcei a încasat în 2013, aproape 52 de milioane de euro, dintre care mai mult de 18 milioane au provenit din contractele de publicitate, potrivit forbes.com.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ