Silaghi nu va fi ministru. Ce se va întâmpla?

| 21 aug, 2013

Iată că profeţiile lui Băsescu s-au adeverit. Ştim bine că preşedintele republicii a amânat numirea lui Silaghi în poziţia de ministru al transporturilor, acum am aflat şi de ce.

Propunerea liberalilor pentru transporturi s-a ales cu un dosar de toată frumuseţea şi este în prezent anchetat de DNA pentru luare de mită în suma de 200.000 de euro. Co-făptuitorul şi totodată denunţătorul acestuia este nimeni altul decât Nelu Iordache, abonatul la contracte cu statul, în special cu ministerul transporturilor.

Nu trebuie să ne concentrăm prea mult pe dosarul lui Silaghi. Subiectul ţine de justiţie şi orice comentariu pe marginea vinovăţiei sau nevinovăţiei acestuia este practic inutil. Ştirea nu este că Silaghi este acuzat, ştirea este cine va veni in locul acestuia.

S-au vehiculat mai multe nume pe bursa zvonurilor. Probabil liberalii se feresc de fotoliul de la transporturi ca dracu de tămâie pentru că, cel puţin în acest mandat, postul acesta pare de-a dreptul blestemat. Fenechiu, fostul ministru al transporturilor nu a apucat să vadă privatizarea CFR Marfă finalizată din funcţie pentru că a fost debarcat după o condamnare, ce-i drept nu definitivă, de 5 ani cu executare. Despre Silaghi deja ştim că nu a apucat nici măcar să se (re)apropie de minister că deja este urmărit penal, cât despre problemele sale de incompatibilitate, acestea pălesc în raport cu o posibilă condamnare pentru luare de mită. Câteva nume de liberali curajoşi sunt vehiculate în presă. Soluţia logică pentru liberali ar fi chiar actualul secretar de stat în minister, Cristian Ghibu. Pe lângă numele acestuia sursele liberale îi numesc pe Theodor Atanasiu, fostul ministru al apărării naţionale dar şi pe actuala europarlamentară Norica Nicolai. Un nume mai puţin cunoscut care apare ca posibil ministru este Cristian Buican, acesta ocupă funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor şi în acelaşi timp este şi preşedintele PNL Vâlcea. Este greu de crezut că ar renunţa la o funcţie comodă în favoarea unui post riscant cum este cel de Ministru al Transporturilor, dar orice este posibil.

Procedura ar trebui să urmeze câţiva paşi simpli. Primul pas necesar este ca Antonescu să se întoarcă din concediu. În cel de-al doilea rând, nu mai devreme de duminică Biroul Politic Central al PNL se va reuni pentru a bate în cuie următoarea nominalizare. Odată ce aceste formalităţi încetează este rândul preşedintelui să intre în scenă. Având în vedere faptul că interimatul premierului Victor Ponta încetează de drept luni, Constituţia îl obligă pe Băsescu să semneze decretul de numire pentru noul ministru.

Problema devine interesantă pentru că preşedintele Băsescu nu a respins prima propunere primită de la premierul Ponta via PNL. Această propunere încetează de drept pentru că obiectul său, Ovidiu Silaghi, s-a retras aflând de necazul cu DNA. Acum, după numirea primului, candidat să-l numim, la funcţia de Ministru al Transporturilor preşedintele câştigă posibilitatea de a-l respinge. Obligativitatea numirii unui ministru propus de către premier intră în drepturi, conform Curţii Constituţionale numai după ce o propunere anterioară a fost respinsă.

Partidul Naţional Liberal se află într-o situaţie ingrată unde, din păcate, singur s-a băgat. Prima greşeală sesizabilă, lăsând la o parte calităţile manageriale ale acestuia, a fost chiar nominalizarea lui Fenechiu pentru funcţia de ministru al transporturilor. Tinicheaua dosarului în care şeful liberalilor din Iaşi era implicat la momentul numirii în funcţie ar fi trebuit să fie un semnal clar pentru liberali că Fenechiu nu este cea mai bună opţiune. A greşi e omeneşte, cum spune românul, doar că PNL persistă în greşeală, diabolic şi numeşte pentru aceeaşi funcţie un alt personaj dubios din punct de vedere moral.

La două cartonaşe galbene primeşti unul roşu în fotbal dar totuşi se pare că PNL rămâne cu portofoliul de la Transporturi în pofida faptului că resursa umană a partidului este foarte slabă când vine vorba de oameni pregătiţi şi fără dosare penale. Cel mai mare pericol pentru partidul condus de Antonescu de pe plajele din Turcia este să devină perceput ca un partid format din oameni corupţi, certaţi cu legea, fără respect pentru banul public. Pericolul este cu atât mai real, având în vedere faptul că recent, fostul Ministru al Apărării Naţionale Dobriţoiu, un alt membru de bază al PNL este cercetat pentru fals intelectual de DNA.

Patalamaua de partid corupt se poate pune uşor pe orice formaţiune politică şi este foarte greu de scos. În această situaţie se află PNL în prezent. Declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu conform cărora există o campanie a justiţiei împotriva PNL nu ajută deloc partidul pe care acesta îl conduce. Susţinerea pe faţă a lui Fenechiu, cel care a primit o condamnare usturătoare în primă instanţă, este cel puţin o greşeală care îi va afunda pe liberali şi mai mult în sondaje. Opinia publică este destul de capricioasă când vine vorba de politicieni condamnaţi şi ulciorul nu merge de multe ori la apă pentru PNL, cel puţin nu în acest caz.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2013
pensionar
Sa fie BASESCU.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ