Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Shenzhen

| 08 ian, 10:49

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, joi, după ce a dispus cu 6-3, 6-3 de sârboaica Aleksandra Krunic.

Halep (23 ani, 3 WTA), principala favorită a competiției, și-a adjudecat victoria după 62 de minute, după un meci în care a alternat momentele bune cu altele mai puțin inspirate.

Jucătoarea noastră a condus în permanență, având 2-0, 4-1 și 5-2 în primul set, pe care l-a încheiat cu 6-3, după 31 de minute. În manșa secundă, Halep a început cu break, s-a desprins la 2-0, a avut apoi 3-1, însă Krunic, care a venit din calificări, a reușit egalarea la 3-3, după ce s-a impus pe serviciul Simonei. Constănțeanca s-a mobilizat și a câștigat apoi ultimele trei ghemuri ale setului, învingând cu un simetric, 6-3, 6-3.

Simona Halep a mai învins-o pe Krunic (21 ani, 84 WTA), anul trecut, la București, când românca s-a impus cu 6-2, 6-4 în optimile de finală, relatează Agerpres.

Simona și-a asigurat un cec de 29.730 dolari și 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe o reprezentantă a gazdelor, Saisai Zheng, care a trecut, joi, de kazaha Zarina Dias (N. 4), cu 3-6, 7-6 (2), 6-2.

Zheng (20 ani, 97 WTA) a învins-o pe Alexandra Dulgheru în primul tur la Shenzhen, cu 7-5, 5-7, 6-1, și va juca în premieră cu Halep în circuitul profesionist.

În semifinale s-a mai calificat și elvețianca Timea Bacsinszky (N. 8), care a profitat de retragerea rusoaicei Vera Zvonareva (din motive medicale), la scorul de 3-2, în primul set. În penultimul act, Bacsinszky va avea adversară o jucătoare din Cehia, Petra Kvitova (N. 2) sau Tereza Smitkova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ